Mozes and the Firstborn, foto Nick Helderman

Mozes and the Firstborn, foto Nick Helderman

Het kan natuurlijk gebeuren dat er zoveel goed nieuws voorbijkomt, dat je het niet meer kan bijhouden. Geeft niet, we hebben een paar van de mooiste kortjes bij elkaar gestopt in deze post. Wat te denken van het langverwachte albumnieuws van Groningers The Black Cult, een nieuwe clubtour van Mozes and the Firstborn, Drive Like Maria, een album én een clubtour voor Drive Like Maria en een nieuwe clip en tour voor Adam & The Relevants? Niet gek toch? Hou je vast.

Overigens zaten harde bands Monomyth (op Europese tour) en Automatic Sam (even uitgeschakeld) ook recent in de studio. En dan komen De Staat (januari) en DOOL (medio 2016) ook met platen, dus 2016 belooft alweer aardig wat. Those noisy Foreign Kids geeft je een tweede langspeler in februari overigens. En er is vast nog veel meer, dus tip ons gerust onder dit bericht, op social media of via redactie@nmth.nl.


THE BLACK CULT
Grunn garagerockers The Black Cult zijn al een tijdje bezig met het geven van puike shows en het produceren van catchy singles en EP’s. Het wachten was wellicht tot er iemand instapte en dat deed Suburban Records uiteindelijk. Bij dat Haarlemse label presenteren de Groningse schavuiten op 29 januari hun gelijknamige debuutalbum. Ze trappen het jaar af met vier shows op Eurosonic Noorderslag en presenteren de plaat dan tweemaal (in Vera en OT301, Amsterdam). Daarna is het Grasnapolsky en los met de clubtour met ook het geweldige Oostenrijkse Sex Jams en US psychgarage-outfit Night Beats. Diy clip Find A Way hier, data onderaan.


Drive Like MariaDRIVE LIKE MARIA
Stonerrockers Drive Like Maria zijn terug met een nieuw album in de koker. Dat moet begin januari uitkomen, naar wij vermoeden bij Goomah Music in plaats van PIAS. Er staan vijf data in april: 15e in Merleyn, 16 in EKKO, 17 in Rotown, 19 in Paradiso en 22 april in Cafe Wilhelmina, Eindhoven. Daar lijkt inderdaad nog ruimte tussen te zitten, maar met Friendly Fire als nieuwe boeker komt dat vast goed. Er is nog geen muziek maar wel deze kekke tourteaser…

 


MOZES AND THE FIRSTBORN
Ja, iedereen heeft het wel over Groningen als garagehoofdstad, maar in Eindhoven kunnen ze er ook wat van met bands als Lookapony, Tamarin Desert en natuurlijk Mozes and the Firstborn, de oogappels van Burger Records met die catchy tunes en harde liveshow. Het was even stil en we kunnen je niet heel veel meer dan vier nieuwe shows bieden, maar… ze laten wel weten dat ze het afgelopen jaar “gebruikten om aan nieuw materiaal te werken en de batterij weer helemaal op te laden voor het volgende avontuur. 2016; maak de borst maar nat!” Vol verwachting klopt het garagehart en opgelet: twee van de vier shows zijn al uitverkocht. Die op 10-3 in thuisbasis Eindhoven (Stroomhuis) uiteraard en die op 11-3 in de altijd knusse V11 in Rotterdam. Wel tickets nog voor Paradiso op 09-03 en Merleyn, Nijmegen op 12-03. Warmhoudertje:


ADAM & THE RELEVANTS
Kan zijn dat je Adam & The Relevants gemist hebt, hoewel die gastjes met Live Forever in 2013 wel zo’n beetje een puntgaaf Britpop-anthem hadden. Maar goed, vooruit dan: de Amsterdams-Utrechtse band heeft lopen broeden en dat levert een album op 11 maart op (voorproefje in de clip hieronder). Plus een releaseshow de dag erna in EKKO, Utrecht. Meer data en goed nieuws op deze tour met Indian Askin:
24 maart @ Merleyn, Nijmegen
25 maart @ Vera, Groningen
31 maart @ Extase, Tilburg
1 april @ Asteriks, Leeuwarden


En dan had je de tourdata van The Black Cult nog tegoed:
14-16 jan – Eurosonic Noorderslag
28 jan – OT301, Amsterdam (album release)
29 jan – Vera, Groningen (album release)
6 feb – Grasnapolsky
12 feb – Pier 15, Breda
13 feb – Zwarte Ruiter Den Haag
17 feb – Burgerweeshuis, Deventer
19 feb – Asteriks, Leeuwarden
20 feb – Groene Engel, Oss
21 feb – Ekko, Utrecht (w/ Nightbeats)
26 feb – Altstadt, Eindhoven
3 mar – Patronaat, Haarlem (w/ Sex Jams)
4 mar – Hall of Fame, Tilburg (w/ Sex Jams)Deel dit artikel