St. Tropez op Popronde Leeuwarden, foto Jan Westerhof

St. Tropez op Popronde Leeuwarden, foto Jan Westerhof

Go Back To The Zoo stopt ermee, de vier Amsterdammers kiezen ervoor met het nieuwe, meer garagerock-gerichte St. Tropez door te gaan. Dat heeft de band zojuist via Facebook laten weten. Wellicht geen idioot grote verrassing voor de mensen, die St. Tropez barstensvol spelplezier over de (Popronde-) podia zagen razen, maar tot nu toe ontkenden de mannen deze move nog. Op zaterdag 16 januari speelt St. Tropez op Noorderslag, het festival waar ze in 2010 als het toen nog Nijmeegse Go Back To The Zoo voor het eerst stonden en in 2011 hun recordjaar vol hits en doorbraken bezegelden.

Wij hebben zeer genoten van Go Back To The Zoo, zetten met liefde Shake A Wave of Zoo nog eens op en zijn maar wat verheugd dat Teun en Cas Hieltjes, Lars Kroon en Bram Kniest nu gretig muziek maken en optreden als St. Tropez. Zelf zeggen ze terecht: “We zijn super trots en blij met wat we hebben bereikt met GBTTZ maar nu is het tijd voor iets nieuws.” Dat oogde en klonk al erg goed op Sleazefest in Wijk aan Zee en de Poprondes van onder meer Heerlen, Rotterdam, Leeuwarden en Amsterdam. Vandaar dat we de band ook vol overtuiging aanbevolen voor Noorderslag.

Ga die gasten dus zien daar in de Oosterpoort of deze zaterdag al als ze met Taymir in De Meester in Almere spelen. In Groningen is St. Tropez ook op het Double Vee bowlinguitje (14-1) en in De Kroeg van Klaas (15-1) te zien. Ook heel tof: 30 januari supporten ze Together PANGEA in de Effenaar.

Die eerste EP mag er zeker zijn, evenals het live ook zo fijne Son Of God (clip onderaan).Deel dit artikel