NMTH interviewt Mary Fields op Buma Rocks. Foto: Bart Heemskerk

NMTH interviewt Mary Fields op Buma Rocks. Foto: Bart Heemskerk

We spraken bij de NMTH-lancering op Buma Rocks met veel mensen; panelleden, conferentiebezoekers, programmeurs en natuurlijk ook talloze bands. Na Epica en Stream of Passion schoven nog drie bands aan voor een interview: Mandrake’s Monster uit Enschede, Mary Fields uit Utrecht en het Tilburgse Antropomorphia. Vijf gretige bandleden vertellen over het nut van Buma Rocks/FortaRock in the City en de ambities. Je vindt de video-interviews onderaan.

MANDRAKE’S MONSTER
Ze verontschuldigden zich haast dat ze de softste band  op FortaRock in the City waren. Nergens voor nodig: Mandrake’s Monster zette een strakke (stoner-)rockset neer. De Nederlands-Duitse band heeft de nummers en performance om een groter publiek aan te spreken. Dat zag de organisatie van When Copenhell Freezes Over ook: het festival nodigde het vijftal uit voor een optreden op de 2016 editie in de Deense hoofdstad. Geheel terecht dus dat de band tegen NMTH stelde dat de aanwezigheid op Buma Rocks en FortaRock in the City van groot belang is. “Het is een showcase voor belangrijke mensen uit de industrie. Dat merkten we net bij die panels al, dat is best wel te gek. Het is heel cool om hier en in deze zaal te spelen en ook omdat je weet wat er uit kan komen.” De band uit Enschede speelde al veel in Duitsland en Oost-Europa en hoopt nu ook een start in Nederland te maken. Dat lukt al aardig met festivals en de HMH-aftershows voor Nightwish in november.

2015-06-11 21.39.13

Mary Fields op FortaRock in the City. Phonepic: Ingmar Griffioen

MARY FIELDS
Ook Mary Fields deed veel tips en contacten op Buma Rocks op. De Utrechtse ‘mathcore met een vleugje jazz’ band weet dat ze in een niche opereren en heeft dus als een malle lopen netwerken in Doornroosje. De waarschuwing van Dan Brown om niet te vroeg een manager te zoeken, slaan ze vol overtuiging in de wind: “Een manager zou voor ons echt een uitkomst zijn. We zijn nu zo hard bezig om alles op rolletjes te laten verlopen en dat is soms nogal problematisch. Het gaat eigenlijk heel goed hoor, maar het zou toch fijn zijn als iemand eens wat andere vragen stelt dan die gasten die je al jaren kent. ‘Bier drinken? Ok’.” De volgende stap voor Mary Fields? “Veel spelen, veel muziek maken en de eigen scene er omheen creëren.”

ANTROPOMORPHIA
Antropomorphia is al wat stappen verder. De Tilburgse death metalformatie zit op het grote Duitse Metal Blade Records en bracht al verscheidene releases uit. Na een sabbatical van tien jaar besloten de leden in 2009 de draad weer op te pakken en volgde in 2012 comeback-album Evangelivm Nekromantia. Metal Blade stapte na de comeback in, vertelt frontman Ferry Damen: “Het bleek dat we een enorme cultstatus hadden opgebouwd met onze eerste EP.” Ambitie genoeg nog bij de ervaren band: “Nederland is maar een klein landje, je hoopt op een showcase ook mensen aan te spreken en zo in het buitenland meer aan de bak te komen.” Antropomorphia richt zich op veel spelen en volgend jaar een nieuwe albumrelease. Voor augustus staan het Praagse Brutal Assault Festival en Summer Breeze in Duitsland vast op de rol.

Kijk hieronder de interviews die we met Mandrake’s Monster, Mary Fields en Antropomorphia opnamen op Buma Rocks in Doornroosje. We spraken ook met Epica, Stream of Passion, Walter Hoeijmakers van Roadburn en Bullet For My Valentine-manager Dan Brown.

Tekst en interview Ingmar Griffioen, camera Jan Willem Peters en Bud Braat, montage Jan Willem PetersDeel dit artikel