Dan Brown (midden) als frontman van We Are The Ocean

Dan Brown (midden) als frontman van We Are The Ocean

“Wie kan mijn band beter managen dan ik zelf?” Dat vroeg Dan Brown zich als zanger van de Britse band We Are The Ocean altijd af. En dus deed hij zelf het management, de boekingen en al het papierwerk. Tot hij er klaar mee was en… manager werd. Na werk voor onder meer Enter Shikari, The Darkness en Rob Lynch stapte hij medio 2014 over naar Raw Power Management waar hij Bullet For My Valentine, Don Broco en Funeral For A Friend managet. En dat als 26-jarige. Op Buma Rocks vertelt hij honderduit over tips en valkuilen voor bands. Want, ben jij als band wel klaar voor een manager?

Wat moet je dan sowieso wel doen? “Naar buiten en zoveel mogelijk spelen! Maak je het ambacht eigen en zorg dat je heel strak wordt. Bands die als een hechte eenheid kunnen spelen, zijn niet te onderschatten en bovendien tof om naar te kijken. Zorg verder dat je iets hebt waardoor je je onderscheidt, of het nu in je muziek, je liveshows, je merch of je artwork is. Er moet iets zijn dat iedereen laat zien dat het je menens is.” Succes is zeker niet verzekerd. “Verwacht dat je gaat falen en begin vanaf dat punt. Neem niet te snel een geluidsman of een manager, want je moet die mensen betalen en die manager z’n auto betalen. In het begin kunnen ze maar weinig voor je doen en is het beter om zelf heel veel meters te maken.”

Kijk hieronder het hele interview dat we met Dan Brown opnamen op Buma Rocks in Doornroosje. We spraken ook met Epica en Stream of Passion.

Tekst en interview Ingmar Griffioen, camera Jan Willem Peters en Bud Braat, montage Jan Willem PetersDeel dit artikel