Stream Of PassionGestrikt voor de line-up van Fortarock in the City én voor een Never Mind The Hype-interview in Doornroosje: Stream of Passion. De symfonische metalband werd in 2005 opgericht door progheld Arjen Lucassen en de Mexicaanse zangeres Marcela Bovio. Terwijl Lucassen het na het debuutalbum voor gezien hield, trokken Bovio en de nieuwe leden het succes door en kwam in 2014 alweer het vierde album A War Of Our Own uit. Bovio en bassist Johan van Stratum vertellen over de plannen, The Gentle Storm tour met Anneke van Giersbergen, producer Joost van den Broek, Latijns Amerika en crowdfunding. Bekijk de video met het hele interview onderaan.

Stream of Passion heeft wel voordeel bij Bovio’s Mexicaanse afkomst, geeft de zangeres toe. “In Latijns Amerika zijn heel veel metalfans en men is stiekem best een beetje trots op mij dat ik in Europa met de grote jongens mag spelen.”

Nadat de band er met het vorige label niet uitkwam, besloten ze tot een crowdfunding campagne voor A War Of Our Own. Het succes toont de loyaliteit van de fanbase aan, erkent Van Stratum. “We gaan na een optreden altijd naar de mensen toe die geld hebben besteed om ons te zien. Dat ze dat doen is een enorme eer en daarom besloten we om samen een album te maken. Dat is supergoed gegaan en dat geeft je ook absoluut inspiratie voor het maken van dat album.”

Tekst en interview Ingmar Griffioen, camera Jan Willem Peters en Bud Braat, montage Jan Willem PetersDeel dit artikel