For I Am King // Foto: Sebastiaan de Vries

For I Am King // Foto: Sebastiaan de Vries

Deze week schommelen de tips tussen metalcore en psychedelisch gitaargenot, Nederpunkige gekheid en Vlaamse post-wafel noise, plaatpresentaties en festivals ergens in the middle of nowhereLees hieronder alles over waar jij de komende zeven dagen bijzondere levende muziek kan gaan horen. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

1. ‘NMTH presents…’ The Black Cult plaatpresentatie
Onlangs tipte wij dit Groningse skate-punk-garagerock-trio voor Eurosonic, en nu tippen wij ze nógmaals voor hun gelijknamige debuutplaatpresentatie op de 28ste in de OT301 (Amsterdam), met de Utrechse one-man rock ’n roll-band Robbing Banks en de Amsterdammers van Apneu (check hier de nieuwe muziek van…) als voorprogramma. Vrolijke, meespringbare garage-geluiden met een serieuze ondertoon. Voor de bovenhelft van ons land zal The Black Cult de 29ste in hun eigen Groningse Vera de plaatpresentatie voortzetten, wederom met Robbing Banks en als extra support de Britse fuzzy-shoegazers Cheatahs. De aandachtige liefhebber zal het niet ontgaan zijn dat The Black Cult al de hele week aan de 3voor12 luisterpaal hangt, dus van deze luisteraars wordt verwacht dat ze luidkeels meezingen. Het drietal zal de rest van de maand niet stilzitten: 6 februari begint met de Grasnapolsky-show de Record Release Tour met een tiental shows door het hele land.

Find A Way:

2. Cancer Bats 
“Get ready Europe, THIS SHITS GONNA BE WILD!” De Ontariaanse (uit Ontario, dus) southern-hardcore-metal-beetje-punk-want-ze-hebben-ook-hele-korte-liedjes-formatie zijn er met deze kreet absoluut klaar voor – en wij ook! Cancer Bats speelt drie shows in Nederland: het begint op de 31ste in het Dordrechtse Bibelot, 1 februari gaat het Haarlemse Patronaat eraan en de 2e zullen ze Dynamo kapot breken. Vergelijkbare artiesten? Every Time I Die, Comback Kid, While She Sleeps. Leuk weetje: onder de noemer Bat Sabbath treden deze dudes ook als Black Sabbath coverband op. Da’s echte liefde!

Sabotage:

3. MOMfest
In de Monsterhallen, tussen Tennispark De Krekel en Cafetaria Smul Der’s, zal 30 januari het Monsters of Mariaheide festival plaatsvinden. MOMfest. Niet MOM alsin moeder dus, want dat zou raar zijn. Namen als It It Anita, Komatsu en Orgaanklap maken deze dag voor ons (en hopelijk voor jullie) erg interessant. Over het Luikse noise-post-wafel-trio It It Anita hebben wij het dikwijls gehad, en ook met veel plezier op de donderdag van Eurosonic gezien en gehoord. Komatsu heeft eind vorig jaar een flinke Europese tour gebouwd, als support van niemand minder dan (Nick Oliveri’s) Mondo Generator – tourverslag is hier te lezen. De maffe Nederpunkers van Orgaanklap vieren begin februari de release van hun (Orgaanklap-)Drankspel, hierover te zijner tijd meer. Andere bands op MOMfest: The Gentle Storm, Spirit Valley (album hier)… Alle flauwheid op een stokje, de Monsterhallen liggen tussen Erp en de Mariaheide – op de website staat alles over hoe je er moet komen.

It It Anita:

4. Donnerwetter
Onlangs hebben de mannen van Donnerwetter het wereldrecord ‘de meeste optredens op één dag’ gevestigd. Ook hebben ze meegedaan aan de Popronde. Ook gaat er een Donnerwetter Day komen. Ook zijn Rocco en Wout van Shaking Godspeed. Ook is de muziek gewoon érg goed. Deze keer geen omschrijving, check de clip hieronder. De 29ste kan Tilburg en omstreken naar de Cul De Sac om dit mee te maken, 12 februari is het Nijmeegse Doornroosje (met Blitzen Trapper) aan de beurt en 20ste zijn ze te zien in Muziekcafé Helmond. Wat betekent Donnerwetter eigenlijk? Vertrouwelijke online woordenboek bronnen geven twee definities: 1. Onweer, donderbui. 2. Jeetje (geen grap, kijk maar). Klik hier voor volledig tourschema.

Ego:

5. Headbangers Bash
“Headbangers Bash komt terug met een grote editie!” En hoe! 30 januari zullen maar liefst 12 bands het Amersfoortse Fluor bespelen: metal, beer, bbq! Dit is voor ieder die van deze drie houdt een absolute aanrader. Lang verhaal kort: Severe Torture, Tribal Spirits, For I Am King, Teethgrinder, Portall, Divine Sins, Cheap Thrills, Athena’s Word, Iron Harvest, Deathisfaction, For Blood and Vengeance, Bloodphemy en … Kaasschaaf. Dus, ga die spieren maar alvast los masseren zodat je de 31ste niet ál teveel last hebt van een stijve nek.

For I Am King:

Meer concerten? Check ook onze live calendar!

 Deel dit artikel