Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen tot jongerencentra en cafés snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je elke week een lijst met vijf niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

King Gizzard & The Lizard Wizard

De psychgarage van King Gizzard & The Lizard Wizard is voor iedereen die houdt van een op hol geslagen fuzz-pedaal. De twee drummers hebben een prominente plek op het podium en zorgen met de overige vijf bandleden voor een ware eruptie van psychedelica. De buzz is geheel terecht, zo zagen we Eindhoven Psych Lab en Down The Rabbit Hole. Donderdag 2 juli te zien in Area 51 te Eindhoven.

Pallbearer + Bast

Je hebt natuurlijk wat waar te maken als je debuutalbum door Rolling Stone tot beste metal album van het jaar gedoopt wordt, het overkwam Pallbearer. Gelukkig valt de opvolger allesbehalve tegen en verveelt de doommetal geen moment. Vrijdag 3 juli in de Merleyn in Nijmegen.

Napalm Death

Op vrijdag 3 juli heeft het Burgerweeshuis in Deventer het enige Nederlandse concert  van Napalm Death te pakken! Met maar liefst 16 albums op zak is deze grindcore/ deathmetal band nog steeds niet uitgespeeld.

Nancy Acid + The Lumes

Gratis is (bijna) altijd goed. Zo zie je op vrijdag 3 juli in Arti et Amicitiae in Amsterdam het punkduo Nancy Acid. Een mix van garage, surf en punk dat vooral erg lekker weg rammelt. Bijgestaan door de Noise/ post-punk van The Lumes. Gratis dus!

Fear Factory

Compromisloos de week afsluiten doe je zondag 5 juli in TivoliVredenburg te Utrecht. Daar staat namelijk de industrial metal van Fear Factory, een band die al meer dan 25 jaar meegaat. De nieuwste single van het aankomende album klinkt alweer heel plezierig en doet verlangen naar meer.Deel dit artikel