Gallamesh

We kunnen een nieuwe metalband verwelkomen in Nederland! Jawel, Gallamesh, uit hoofdstad Amsterdam, bestaat uit maar liefst drie ex-Raiders van het gestopte X-Raiders. Waar die band een verrassend gevarieerde sleaze’n’roll sound liet horen, slaan bij Gallamesh de metalmeters flink op hol. Bestaande uit Kees van Ekeren op zang, Sander van Gelswijck op bas, gitaar door Jeroen van der Lee en Guus van Gemert, en Niek Hubregtse op drums, pompt deze band even wat woeste moderne metal door je aderen. Servants of Ira is de tweede single, een vettige midtempo stamper gepaard met een toepasselijk zweterige clip, verkozen tot Video van de Week. 

Naar de Gallemiezen
Aldus de band over Servants of Ira: ”Servants of Ira is de tweede single afkomstig van debuut EP ‘Conditioned Pt. 1’ die op 20 juni zal verschijnen en welke grotendeels door gitarist Jeroen zelf werd opgenomen. Tijdens de pandemie heeft hij zich op produceren en mixen gestort en een eigen studio gebouwd. Drums werden opgenomen bij Springtone Sound in Amsterdam, en de nummers zijn gemasterd door Daan Nieboer (Cornerstone Audio).” De bandnaam Gallamesh vindt overigens zijn oorsprong in een plat Amsterdamse uitdrukking uit het Bargoens, de geheimtaal die werd gesproken door landlopers en onderwereldfiguren. Oftewel: “naar de Gallemiezen gaan”.

Servants of Ira
En wat een sound al meteen! Dat er vrij geëxperimenteerd mag worden is duidelijk: een diepe trap beat kondigt de track eerst nog aan, om er volgens een tollende gitaarlead in te sluipen. Vervolgens hakt dat aardig door met meeslepende ritmiek, hakkende bedden van riffs en de krachtige grunts van Kees van Ekeren. Geregisseerd door Thomas van Kalmthout, zien we deels performance shots in een nat magazijn, evenals shots waarbij Kees zijn eigen demonen lijkt te bevechten. Simpelweg een brute nieuwe ontdekking! Servants of Ira is afkomstig van de EP Conditioned Pt. 1, die op 20 juni verschijnt via Suburban Records. Shows zullen volgen! Blijf voor nu op de hoogte via Facebook en Instagram en check die Video van de Week hier:Deel dit artikel