State Power

State Power – Gates of Hell

Als je het hebt over leden van Two and a Half Girl, Half Cab en Bony Macaroni heb je al een goede verzameling van talent te pakken. Maar dat het tot een pisnijdige band als State Power zou leiden zagen we even niet aankomen. De supergroep heeft nu al indruk gemaakt bij White Russian Records, en shows voor o.a. Tusky zijn in aantocht. Maar een luisterbeurt van Gates of Hell en het is duidelijk waarom: furieuze, toepasselijk boze hardcore. En wat een kick-off meteen, een thrashende middelvinger naar geldslurpende miljonairs die tregen een vet belastingvoordeel een fractie van hun geld aan het goede doel geven. Gepaard met een fraaie lyric video nu klaar om tot je te nemen hieronder….

‘You think you’re doing right by the world but you’re so full of shit’

Potverdorie daar gaan we! State Power kondigt zich aan als “een uiting van pure liefde, in haar meest agressieve vorm”, en Gates of Hell geeft dat mission statement in vol ornaat weer. Aldus frontman Stefan over de track: “Het boeit mij geen fuck hoeveel liefdadigheidsprojectjes je financiert. Jarenlang geld ergens wegslurpen, om vervolgens je imago op te poetsen met een fractie van wat je door uitbuiting hebt vergaard. Fuck off.” Precies de furie die we zo hard nodig hebben in deze tijden. En muzikaal maakt de track eenzelfde woede waar. In minder dan drie minuten pompt de band er snedig riffwerk in, met vakkundig rollende drums en hakkende grooves. Het gezamenlijke gevoel voor songwriting uit zich eveneens goed, met een anthemisch refrein, afwisselende passages en aan crossover grenzende gitaarloopjes. Simpelweg een lekker begin van de vrijdagmiddag. Check die lyric video via:

Gates of Hell is tevens te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van State Power via Instagram en check ook zeker een van hun aanstaande shows hieronder: 

18 april Vera Groningen
26 april ACU Utrecht
27 april dB’s Utrecht
15 mei Cul de Sac
19 mei Gaellus open Air Fest
21 juli Haltpop Fest
31 aug Kreekrock Fest
6 september Zwarte Ruiter Den HaagDeel dit artikel