Publiek // bron: desdeabajo.org.mx

Publiek // bron: desdeabajo.org.mx

Deze week zou je met een beetje fantasie en vakkundig geplan, onderstaande agenda in haar volledigheid af kunnen gaan. Blues, roots, garage, surf, deathgrind, Nederlands en Engels. Bij ons kan het allemaal door dezelfde deur. Lees hieronder alles over waar jij de komende zeven dagen deze bijzondere levende muziek kan gaan horen. 

Meer heavy, alternatieve concerten? Check onze live calendar!

Breaking Levees Release Party // 23.06, Pacific Parc – 24.06, Concerto
Dit Amsterdamse blues-rock ’n roots viertal is jong en vol jeugdig elan, maar zeker niet groen of onervaren. Wij kwamen ze in de tweede helft van vorig jaar al tegen tijdens de Popronde, toen werd voorspeld dat de debuut-EP niet lang meer op zich zou laten wachten. HO! Het is zover. Doctor’s Dream is afgemixt, uitgeperst en in eigen beheer uitgebracht. 24 juni gaat het allemaal gebeuren. En dat wordt de 23ste gevierd in het oude vertrouwde Amsterdamse Pacific Parc. Samen met The Mighty Breaks en Relax Head Man. Niet minder belangrijk: de 24ste speelt Breaking Levees een Concerto Instore.

‘Road Signs’:

Shaking Godspeed // 24.06, Brigant – 25.06, V11
Ze zijn terug! Begin mei was Shaking Godspeed al te horen in ons wekelijks NMTH @Pinguin Radio radiouur met ‘Small Talk’, de eerste single van Rumspringa welke 10 juni uit is gekomen op Suburban Records. Het is een soundtrack voor een muziektheatervoorstelling, samen geschreven met Orkater. Afgelopen week is het stuk in premiere gegaan tijdens Oerol, aankomende week is de plaat te horen in de Arnhemse Brigant en de daaropvolgende dag op dat Rotterdamse rode schip, de V11.

‘Small Talk’:

Junkyard Presents: Grunnenrocks met Firebirds, Krontjong Devils, Bareback // 25.06, Club Vibes
Na een goed geslaagde Junkyard #2, is de tijd gekomen voor een vervolg. Ditmaal featuring de crème de la crème van Gronings garage-surf-genot. Junkyard is erin geslaagd Firebirds te strikken om voor het éérst in twaalf jaar weer naar Rotterdam te komen. Wat ooit in de jaren 80 begon als instrumentale surf onder de noemer Five Fantastic Firebirds is nu, hoewel nog instrumentaal én surf, steeds meer het genre garagerock gaan omarmen. De Krontjong Devils: “de beste surfband van Nederland,” (weinig meer aan toe te voegen). De laatste en de nieuwste Bareback is in werkelijkheid alles behalve ‘nieuw’. Orkestmeester Michiel Hoving staat aan het roer, heeft platen uitgebracht op Voodoo Rhythm Records en heeft niet de halve, maar de héle wereld afgereisd. Stoute schoenen? Check! Danspak? Check! Meer weten? Lees hier ons interview met organisatoren Xander van Dijck en Stefan Schepers. Check.

Firebirds:

Cattle Decapitation, Facelifter & DEATHRITE // 25.06, Dynamo
San Diego deathgrind ensemble Cattle Decapitation is niet alleen interessant omdat ze het na twintig jaar klaar hebben gespeeld met de laatste twee platen Monolith of Inhumanity en The Anthropocene Extinction een nieuwe benadering van extreme vocals te omarmen (Travis Ryan), waardoor ze hun eigen speelveld hebben geherdefinieerd en geperfectioneerd. De aandachtige luisteraar die voorbij de oppervlakte van shock, horror en gore delft, zal het niet ontgaan dat Cattle Decapitation voorvechter is van dierenrechten. Dan wel pro-aarde-en-dier, anti-mens. Het Eindhovense Facelifter en DEATHRITE uit Duitsland zullen de hunkering naar deathmetal-grindcore aanwakkeren en voeden zodat wanneer Cattle Decapitation het podium beklimt, de ziel rauw is van verlangen.

Cattle Decapitation:

Anti-Flag // 21.06, Dynamo – 22.06, Melkweg
Punk! Anti-flag = anti-kapitalisme = anti-oorlog = anti-imperialisme, enzovoorts, enzovoorts. Officieel begon het allemaal eind jaren 80, maar de eerste drie platen (waaronder Die For Your Government) hebben tot eind vorige eeuw op zich laten wachten. Afgelopen jaar kwam de negende plaat American Spring uit, op Spinefarm Records. Het is meespringbaar, aanstekelijk, baldadig en tegendraads. Haal die spijkerjekkies en kisten uit de kast! Gaan!

‘Die For Your Government’:

Meer concerten? Check ook onze live calendar!Deel dit artikel