WardrunaLiefhebbers kennen Wardruna van de diep spirituele, donkere folk gebaseerd op Noorse runes, met oud-Noorse teksten en traditionele instrumenten. Of van het Skuggsjá-muziekstuk dat Einar Selvik met Ivar Bjørnson van Enslaved schreef en op Roadburn uitvoerde. We mochten je deze zomer al de nieuwe track Odal laten horen, van het album Runaljod – Ragnarok dat Norse Music op 21 oktober uitbrengt en waarmee Wardruna de rune-trilogie vervolmaakt die in 2009 begon.

Vandaag hoor je Raido. We hebben dus weer een pot duistere van Scandinavische mythologie doortrokken folk voor je, ditmaal gevat in een oogverblindend schone video die ergens tussen de Vikingen en Lord Of The Rings hangt. Ook terug zijn de kenmerkende zalvende samenzang en trance-opwekkende ritmes. Het geheel is zo schoon dat het hier al de hele ochtend op repeat stond. En stiekem kijken we weer even naar het Roadburn festival dat gisteren de eerste indrukwekkende worp namen naar buiten bracht, en waar Wardruna misschien wel weer zeer goed zou passen met het nieuwe epos.

Zo lang hoef je sowieso niet te wachten. Want Wardruna is in november tweemaal in TivoliVredenburg in Utrecht te zien: het concert op dinsdag 15 november in de grote Ronda zaal verkocht dermate snel uit, dat een tweede show op zaterdag 19 november in de Pandora-zaal is toegevoegd.

Raido from Wardruna on Vimeo.Deel dit artikel