Oranssi Pazuzu // foto: Paul Verhagen

Oranssi Pazuzu // foto: Paul Verhagen

Roadburn 2017Roadburn heeft de eerste namen voor de 2017 editie geopenbaard en pakt meteen met een paar opvallende zaken uit. Zo is John Dyer Baizley curator en staat de Amerikaan met zijn Baroness op de Main Stage. De legendarische occult psychrockers Coven (die hun hoogtijdagen in de jaren ’60 en ’70 beleefden) komen over voor hun eerste Europese show ooit en met GNOD (Roadburn 2012) en Oranssi pazuzu (2016) keren twee bijzondere publiekslievelingen terug naar Tilburg. Het ongrijpbare GNOD viert zijn 10-jarige bestaan als artist in residence op het festival, terwijl de Finnen van Oranssi Pazuzu hun black metal nu aan een nog groter publiek mogen presenteren. Dit jaar barstte hun indringende set nog uit het Patronaat. Ook bijzonder: doom metalband Warning geeft een integrale uitvoering van hun album Watching from a Distance (2006).

Meer bevestigingen:
– Zeal and Ardor (sprituele black metal blues)
– Pillorian (black metal van John Haugm, ex-Agalloch)
– Perturbator (duistere 80ies synthrock uit Parijs)
– Schammasch (Zwitserse avant-garde black metalgroep voert album Triangle integraal uit)
– Les Discrets (Franse post-rock/shoegaze met leden Alcest. Stonden in 2015 op Roadburn, luister onderaan)

Dan zijn er nog twee uitstekende Nederlandse bevestigingen binnen voor de ‘presale party’ op 20 oktober in 013 (gratis voor kaartkopers): de herrezen stoners van Gomer Pyle (die veel indruk maakten op het ‘Roadburn x NMTH-podium’ in Cul de Sac dit jaar) en de Groningse doomsquad Ortega spelen.

Mooie eerste worp! We hopen op een uitgebreide expositie van John Baizleys artwork en hebben er nu al verduveld veel zin in. Roadburn 2017 vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 april in en rondom Poppodium 013, Tilburg. Meer informatie op de Roadburn-website en via het Facebook-event. En wat voor-/napret hieronder.

Deel dit artikel