Wardruna- Odal

Wardruna- Odal

Zeer meeslepende en esoterische nieuwe single van Wardruna. Met zalvende samenzang en trance-opwekkende ritmes en gefluit wanen we ons rond het vuur van een Noords heidens offerritueel en even onderdeel van de rijke Scandinavische mythologie. Odal is de eerste single van het album Runaljod – Ragnarok, dat op 21 oktober wordt uitgebracht door Norse Music. Luister de bezwerende track nu op NMTH.

De Noorse band is sowieso niet vies van mythologische verwijzingen. Einar Selviks project heeft tot doel om de levensstijl en wijsheid van weleer te vertalen naar deze tijd met behulp van traditionele instrumenten en verheven gezang. In heftiger nummers komt de bevlogenheid van een Wovenhand naar voren. Op Roadburn 2015 richtten ze nog een haast sacrale performance aan.

Met Runaljod – Ragnarok vervolmaakt Wardruna de rune-trilogie die begon in 2009 met ‘Runaljod – gap var Ginnunga’ en vier jaar later gevolgd werd door Runaljod – Yggdrasil. Einar Selvik maakte Odal met zijn twee kinderen.

Wardruna is in november tweemaal in TivoliVredenburg in Utrecht te zien: het concert op dinsdag 15 november in de grote Ronda zaal verkocht dermate snel uit, dat een tweede show op zaterdag 19 november in de Pandora-zaal is toegevoegd.Deel dit artikel