Turbowolf in Antwerpen

Turbowolf in Antwerpen

Zo dat is me een dikke live-package deze vrijdag in Winston Kingdom! De mensen van Dr. Martens hebben de UK heavy metal/hard psychrockers Turbowolf gestrikt voor hun Europese Stand For Something Tour. Overal staat een headliner uit eigen land, niet zo gek dus dat de keuze hier op Birth Of Joy is gevallen. De orgel psychrock-kanjers speelden immers de laatste jaren zo’n beetje ieder podium plat. En er is meer support in Amsterdam: de Groningse garagerockers van The Black Cult komen met een kersvers platencontract op zak de boel als eerste in de fik zetten.

LEES HET VERSLAG HIER!

TURBOWOLF
Turbowolf is nogal een live-fenomeen met die verslavende mix van heavy metal, rock ’n roll, hard-, punk- en psychrock en elektronica. Iets wat ze recent op Reading & Leeds festivals en als support voor Bring Me The Horizon nog maar eens onderstreepten. En wat jij op Groezrock of vorig jaar op Valkhof Festival had kunnen zien. Het kwartet uit Bristol heeft in Chris Georgiadis een prettig geschifte frontman en klinkt wat als een mengeling van Motörhead en Uncle Acid & The Deadbeats. Op het zelfgetitelde debuutalbum uit 2011 lieten ze begin dit jaar het bijzonder geslaagde Two Hands volgen:

BIRTH OF JOY
Uit Leiden, de Acherhoek en Twente komen drie jongens samen met een voorliefde voor spetterende rock ’n roll, blues en psychrock, waar de joy vanaf spat. Met Kevin Stunnenberg op zang en gitaar, (romanschrijver) Gert-Jan Gutman die het orgel afrost en de onstopbare drummer Bob Hogenelst (ja, die gast met die 10 aan de popafdeling van het conservatorium) is Birth Of Joy de belichaming van het rock ’n roll-gedachtegoed en dankzij het credo ‘spelen, spelen en nog eens spelen’ is het trio een ijzersterke livemachine geworden. Zo sterk dat ze dit jaar een livealbum (opgenomen in tweede thuisland Frankrijk) opnamen en dat ze 20 december (met PAUW) in de grote zaal van Paradiso staan. Dafuq indeed.

THE BLACK CULT
Garagerock en Groningen vormen sowieso een goede combinatie, denk maar aan Green Hornet, The Krontjong Devils en traumahelikopter. En dan staat de underground-scene in de noordelijke stad ook nog eens bijzonder in bloei. The Black Cult staat model voor beide fenomenen. De band rond enfant terrible Douwe Doorduin slingert al een tijdje rauwe garagerock in lekkere liedjes het www op en liet die combinatie ook live zien op festivals als Popronde, Noorderslag, WTWTA en de Zwarte Cross. Het meest verbazingwekkende was misschien nog wel dat het zo lang duurde voor een boekingskantoor (Alles Los) en een label instapten. Suburban Records gaat in oktober een nieuwe single en in januari 2016 een debuutplaat album uitbrengen. We kunnen niet wachten.

Maar eerst kan je deze drieklapper dus vrijdag in Winston Kingdom, Amsterdam bewonderen en daar kun jij gratis bij zijn wellicht. We mogen namelijk 2×2 kaarten weggeven.

Alles wat jij hoeft te doen is ons uiterlijk deze donderdag om 12.00 uur te vertellen: Wat is de optelsom van deze drie bands?

Stuur je antwoord naar contact@nmth.nl. Donderdagavond (10-9) maken we de winnaars bekend.Deel dit artikel