Birth Of Joy met Gutman in het midden, Paradiso backstage, foto: Ingmar Griffioen

Birth Of Joy met Gutman in het midden, Paradiso backstage, foto: Ingmar Griffioen

Gert-Jan Gutman is dat niet die jongen van Birth Of Joy? Zeker wel, dezelfde gozer die elk optreden dat orgel volledig afragt en ook weleens bijzonder geinige tourverslagen op papier zette. Daarmee kreeg hij dusdanig de smaak te pakken, dat hij besloot zich aan fictie te wagen. Gerrit Samuel Gutman (zoals Gert-Jan bij de burgerlijke stand bekend is) beschrijft in zijn debuutroman Het kutleven van Freek Grubbelink het niet al te fortuinlijke leven van een man van middelbare leeftijd. Een volle asbak siert treffend de hoes. Het boek is voor een groot deel in Dranklokaal de WW in Leiden geschreven en 0ok in die stamkroeg verkrijgbaar.

Voor de camera’s van Never Mind The Hype leest Gutman enkele hilarische fragmenten voor, die naar meer smaken. De volledige flaptekst vind je onder de video.

Zijn boek is hier te bestellen

romanFlaptekst:
‘Een man van middelbare leeftijd, gescheiden, verbitterd, alcoholist in opleiding, werd bewusteloos gevonden in een plas diarree met een leeg potje medicijnen naast zich op de grond. Freek had in z’n dronken bui het potje slaappillen verruild met het potje laxeerpillen. De maat was vol, het potje leeg.’

 Deel dit artikel