Saint Vitus in Little Devil, foto Paul Verhagen

Saint Vitus in Little Devil, foto Paul Verhagen

Hatsieflats: Hele dikke tweede mep namen voor Into The Void 2017! Het Leeuwarder festival voor stoner, doom en aanverwante (post-) metal haalt onder meer de US doom-veteranen Saint Vitus (we zagen ze net nog de Little Devil slopen), Inter Arma, BelzebonG, GOLD en Telepathy naar Poppodium Neushoorn. Het machtige Inter Arma zorgde onlangs voor een bijzonder daverend slot van de Roadburn-zondag, de Poolse weed-fuzz-doomers BelzebonG zijn berucht, GOLD opereert al even op de toppen van de post-genres in Europa en het Engelse Telepathy blies het NMTH-podium in Cul de Sac op met instrumentale post- en andere metal.

Ook het Nederlandse stoner-gezelschap Stone In Egypt maakte daar indruk. We zagen bij de vorige edities van Into The Void dat het goed zat met de programmering en landing van het festival in het nieuwe podium in de Friese hoofdstad. Na de veelbelovende eerste namen (onder meer God Is An Astronaut, RoToR en Mammoth Weed Wizard Bastard) onderschrijft ook de rest van deze tweede lichting dat vermoeden: zo stond Ashtoreth in 2015 op Roadburn in Cul de Sac te beuken, moet je echt de plaat van Zweedse post-rockers p.g lost horen, is er met Klone een gereputeerde Franse post-metalband binnengehaald en zijn wij zeer gecharmeerd van UK sludge en post-metalgroep OHHMS. En dan zijn er dus nog deze surprises (voor ons althans): Leviathan Speaks (BE), Kal-El (NO) en Lo! (AUS).

Eerder bevestigd zijn:
God Is An Astronaut, RoToR, Mammoth Weed Wizard Bastard, Love Sex Machine, Gomer Pyle, The Spacelords, Diesel King, Haunted, Messa, Bathsheba, Grajo, XII Boar, Izah, The Fifth Alliance en The Apologist.

Into the Void 2017
Neushoorn, Leeuwarden
Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2017
Voor meer informatie en tickets ga je naar de website of de Facebook-pagina.

Check ook:
Verslag van Into The Void 2016 zaterdag
Verslag van Into The Void 2016 vrijdag
Into The Void 2017Deel dit artikel