pg.lostStelden we je onlangs al voor aan albumopener Ikaros, door ons ‘een mythische post-rockvlucht naar de zon’ gedoopt, vandaag streamt het hele album van pg.lost op NMTH. De Zweedse experimentele en instrumentale post-rockers pakken door op deze vierde langspeler, die Versus gedoopt is. Ikaros gaat langzaam over in Off The Beaten Path, die wat zwaarmoediger richting de crescendo’s stuurt, waarna Monolith en het titelnummer ons verder in de plaat sleuren.

Versus komt 16 september uit op Pelagic Records en biedt nog veel meer razend knap opgebouwde post-rock van mythische proporties. De band rond multi-instrumentalist, songwriter en gitarist Mattias Bhatt maakt muziek waarop het eindeloos wegvliegen is, maar met voldoende pit en wendingen om ons bij de les te houden. Muziek waar, zoals het begeleidend schrijven suggereert…, fans van Mono, Explosions In The Sky, Mogwai, Cult of Luna en Russian Circles ongetwijfeld raad mee zullen weten.

pg.lost heeft er in Azië een grote fanschare mee verworven en maakt zich op om daar weer op tour te gaan. De groep, die in 2012 een split deed met de Chinese vakbroeders Wang Wen, slaat ditmaal ook Europa niet over in support van Versus. Het is nog wel wachten op de tourdata.

Tracklist onder de albumstream:

1. Ikaros – 00:00:00
2. Off The Beaten Path – 00:08:35
3. Monolith – 00:14:50
4. Versus – 00:21:42
5. Deserter – 00:29:49
6. Along The Edges – 00:36:46
7. A Final Vision – 00:44:42

Versus is te bestellen:
Vinyl
CD
DigitaalDeel dit artikel