Gomer Pyle // foto: Roy Wolters

Gomer Pyle op Roadburn 2016 op de NMTH stage in Cul de Sac // foto: Roy Wolters

Met de kerst in aantocht en de vorige editie van Into The Void nog vers in het geheugen, richten ze in Leeuwarden alweer het vizier op 2017. Hier zijn namelijk de eerste namen voor het festival voor stoner, doom en (post-) metal in Neushoorn. De Ierse instrumentale post-rockband God Is An Astronaut zal een van de headliners zijn en ook de komst van de Duitse stoner- en spacerockers RoToR en UK psych/prog doomers Mammoth Weed Wizard Bastard zitten bij de eerste worp namen Into The Void 2017. De uitbreiding naar een tweedaagse editie is geslaagd en ook in 2017 is het dus twee dagen raak: op 20 en 21 oktober moet je in Neushoorn, Leeuwarden zijn.

Er zijn nog meer namen bevestigd, waaronder goede Nederlandse bands als Gomer Pyle (herrezen stoners), IZAH (Tilburgse atmosferische sludge), The Fifth Alliance (Bredase doom/sludge) en The Apologist (Amersfoortse rock) en de voorverkoop is ook al los. Alle bevestigingen en links vind je onderin. Eerst is het tijd voor muziek:

God Is An Astronaut – All Is Violent, All Is Bright (tweede album, uit 2005)

Rotor – Fünf (vijfde plaat, uit november 2016)

Mammoth Weed Wizard Bastard – Y Proffwyd Dwyll (titelnummer van de in 2016 verschenen tweede plaat)

ITV webposter into the void 2017Verder bevestigd zijn:
Love Sex Machine, Gomer Pyle, The Spacelords, Diesel King, Haunted, Messa, Bathsheba, Grajo, XII Boar, Izah, The Fifth Alliance en The Apologist.

Into the Void 2017
Neushoorn, Leeuwarden
Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2017
Voor meer informatie en tickets ga je naar de website of de Facebook-pagina.

Check ook:
Verslag van Into The Void 2016 zaterdag
Verslag van Into The Void 2016 vrijdagDeel dit artikel