PREY, foto: Koen de Gussem

De muziekwereld is aanpasbaar, zo blijkt maar weer eens. Want met alle concerten en festivals op de fles, is livestreamen in luttele weken het nieuwe normaal geworden. Concerten op de kijkbuis in het comfort van eigen huis, moshen in je eentje. En om toch wat overzicht te behouden in die overlopende emmer aan livestreams, verzamelen we vanaf nu elke maandag een rits opnames van binnen-en buitenlandse bodem.  Van initiatieven als The Isolation Sessions tot een heuse Sargent House marathon: bekijk hieronder toffe shows van onder andere Russian Circles, Nephylim, Emma Ruth Rundle, Anneke van Giersbergen en meer…

16 + 17 MEI: ISOLATION SESSIONS #64 EN #65 – MARK OF CHAOS EN PREY
Eerst nog even smokkelen met het weekend van 16 en 17 mei, want het initiatief van geluidsmannen Bob de Wit en Koen Verhees, georganiseerd samen met Dynamo Eindhoven, Effenaar, Eindhoven Rockcity, Super Nova Studio en T56 zit alweer aan meer dan 70 opnames!  Gaat als een tierelier dus, met een week geleden de Zettense punkers van Mark of Chaos en het nieuwe noiseproject uit Tilliewood: PREY. Overigens kun je ook doneren aan The Isolation Sessions via Paypal.

19 MEI: ISOLATION SESSIONS #67 – NEPHYLIM
Vorige week werd dan echt afgetrapt met de melodeath beukers van Nephylim, gepresenteerd door Metal Factory Eindhoven:

22 MEI: NEUSHOORN FRIDAY NIGHT LIVE! – GANOS LAL
Ook Neushoorn is in de livestreambizznizz gedoken met het concept Friday Night Live! Afgelopen vrijdag was Ganos Lal aan de beurt, die tevens hun nieuwe single Here’s Your Nickel presenteerden:

22 MEI – SARGENT HOUSE MARATHON
Massale marathon van de Sargent House stal! 4 uur aan studiosessies van de afgelopen 7 jaar, samengepakt in een heerlijke stream met onder andere Deafheaven, Emma Ruth Rundle, Russian Circles en Chelsea Wolfe:

24 MEI: ISOLATION SESSIONS #72: ANNEKE VAN GIERSBERGEN


25 MEI: LESSER GLOW (LIVE AT THE COLUMBUS THEATRE)
29 mei komt het nieuwe album van Nullity van postmetal Bostonians Lesser Glow uit. En man, afgaande op de verpletterende sound van deze zojuist geplaatste liveregistratie door Pelagic Records, staat ons iets hevigs te wachten:Deel dit artikel