Na een onstuimige periode door corona lijkt het dit jaar toch echt te gaan gebeuren: Popronde 2021! Hoewel de festivalzomer compleet van de kaart is, houden we goede hoop dat het tofste rondreizende festival van Nederland weer enigszins als vanouds doorgaat, beginnend op zaterdag 11 september in Nijmegen. Om dat voorpret even keihard gaande te houden, is het tijd voor een nieuwe voorstelronde! Met onze rubriek Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 22 bands uit onze hard ’n heavy NMTH-Talentselectie voorstellen, met vandaag deel 5. In het vorige deel namen we Changing Tides onder de loep, nu is het de beurt aan het vurige gitaargeluid van The Ballet Bombs. 

Garagepunk uit Eindje Rockcity! 
The Ballet Bombs heeft ons nu al enkele keren overdonderd met hun messscherpe garagesound. Bewapend met een ontzagwekkend gitaargeluid dat menig stonerdoom band doet verbleken van jaloezie, bracht het drietal al enkele intense achtbaanritten van tracks uit. Het was dan ook niet gek dat we ze op onze Roadburn x NMTH showcase wilden horen. Maar helaas, het had zo mooi kunnen zijn…maar toch: we kunnen niet wachten dit drietal aan het werk zien, en met een gestaag licht aan het einde van de tunnel zal dit wellicht niet lang meer duren! De Eindhovense formatie is ontstaan op Rock City Institute, met als idee om samen tussen de lessen door te ‘herriën’: ”Het gebeurde erg natuurlijk en klikte meteen, vanaf dat moment zijn we nooit meer gestopt met zo veel als mogelijk te spelen samen… call it love at first sight haha. We zijn drie beste maten die onwijs veel lol en plezier hebben in het samen maken en live spelen van stoner/garage kabaal!”

Eurosonic en het comfort van de IKEA
Die stonerinvloeden zitten hem vooral in het almachtige gitaargeluid van The Ballet Bombs, in innige mengeling met garagepunk, wat voor een uiterst gepeperd geheel zorgt. Die sound die je hoort op tracks als Leavy My Head en Oh, Girl, bracht ze al naar Eurosonic Noorderslag! ”Om op bestemming te komen moesten we Nederland doorkruisen met een totaal overladen Renault Kangoo vol met gear en zwetende mannen. Eenmaal aankomen begon de fun met shows in o.a. de classics: De Drie Gezusters en De Knarie. Nadat we alles gegeven hadden voor de shows was het voor de eerste nacht nat/zwetend terugkeren naar de auto a.k.a. ons hotel op wielen… aangezien ‘iemand’ het niet nodig vond om voor de eerste dag een B&B te boeken.” Na drie dagen van totale gekte, met veel drank, zweet en muzikaal genot, bood een nabije IKEA een stukje afsluitend comfort: ”Uiteindelijk vonden we rust in de dichtstbijzijnde IKEA die ons een gezellige huiskamer, koffie, Zweedse balletjes en het belangrijkste van alles… een prachtige wc gaf. Bedankt IKEA Groningen!” Hoewel corona enkele maanden later alle opvolgende concerten schrapte, deden de heren nog wel een waanzinnige liveset tijdens de Roadburn Sessions, die ons doet snakken naar een The Ballet Bombs show opeengepakt tijdens Popronde:

Het trio staat dus flink in de startblokken voor Popronde, gezien ze in de 2020 al tot onze Selectie behoren: ”Helaas konden we tijdens Popronde 2020 niet helemaal los, maar als het aan ons ligt gaan we dat dit jaar dubbel en dwars goedmaken.” Het doel is dan ook om op zoveel mogelijk plekken te spelen, en dan vooral ook met het soort energie en samenzijn dat een Ballet Bombs show waardig is: ”De doelstelling is om dit jaar weer ouderwets uit onze plaat te gaan en samen met de andere bands en het publiek te genieten van elk moment wat we allemaal zo hebben moeten missen. Tijdens Popronde 2021 kunnen we niet wachten weer als vanouds te gaan beuken onder het mooie aanzicht van moshende, springende, maar vooral zwetende koppies in het publiek!” Maar Popronde is slechts een deel van de plannen dit jaar, want ook nieuwe merch, nieuwe muziek en nog meer shows staan ons te wachten, waaronder met harde bazen als TankZilla en ¡Pendej0!: ”Tijdens Popronde releasen wij een limited edition cassette speciaal voor Popronde met daarop twee spiksplinternieuwe singles (binnenkort meer info op de socials)! Ook hebben we een shitload aan nieuwe verse merch, dus komt dat zien, komt dat zien. En… als kers op de taart komt er ook nog een tourtje in zeer leuke zaaltjes (o.a. Merleyn Nijmegen, MEZZ Breda, Het Bolwerk Sneek)” Mooie vooruitzichten dus, houd The Ballet Bombs in de gaten en doe alvast een warming-up via Spotify of Bandcamp. Check hier ook onze vorige Profiles in Popronde.

The Ballet Bombs maakt deel uit van onze Club van 22 NMTH Talenten voor Popronde 2021. Houd dus de Popronde website in de gaten voor de line-up bekendmakingen per stad. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram en check de single Hey, Wait! in onze harde, gruizige (Never) Mind The Popronde 2021 playlist:Deel dit artikel