SØWT op Popronde Eindfeest, foto JessieKamp

Mayleaf op Popronde Eindfeest, foto JessieKamp

Man, wat keken we ontzettend uit naar een overvolle Popronde, maar het mocht niet baten. Hoewel 2020 een jaar is om snel te vergeten, bleek de Popronde-organisatie onvermurwbaar, Diverse pre-party’s voor de tweede lockdown, een Popronde blog en zelfs een groots opgezette livestream zorgden toch nog voor een fractie van dat Popronde-gevoel. Maar het is niet het echte werk, en gelukkig is er halverwege 2021 eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel. Jawel, met een beetje geluk kunnen we van september tot en met november weer enigszins als vanouds genieten van gratis shows van opkomend talent! En van de 101 bands komen we vandaag met een keiharde club aanstormende aanzetten: onze Talentselectie bestaat dit jaar uit 22 zware, gitarige, gruizige artiesten, klaar om menig café, zaal en kelder in vuur en vlam te zetten. Tijd om kennis te maken met deze NMTH Talents! 

Traditiegetrouw zal Popronde weer plaatsvinden in september, beginnend op de 12de in Nijmegen, om vervolgens 27 november te eindigen in Amsterdam! Dat in meer dan 40 steden, met gemiddeld 35 opkomende bands per dag in een twintigtal podia van kerken tot clubs, cafés tot platenzaken en altijd: gratis toegankelijk voor het publiek en een gekkenhuis van jewelste. Met corona in het achterhoofd is de uiteindelijke selectie dan ook een mix van nieuwe toevoegingen en bands van vorig jaar geworden. Zo zien we onder andere The Ballet Bombs, SULTAN. en The Desmonds terug maar ook de punkrockers van Mayleaf, die ons dusdanig vakkundig omver bliezen met hun nieuwe singles en vlammende performance tijdens de livestream, dat ze niet mogen ontbreken in onze Talentselectie. Onder de nieuwe namen vinden we dan weer smakelijk smorgasbord van verschillende stijlen, zolang het hard, heavy en gruizig is! Van metalcore tot sludge, garagepunk tot noise: deze 22 NMTH Talenten zijn hard, eigenzinnig en stuk voor stuk zwaar geschut op het podium. Dus, programmeurs, boekers, promotors, kroeg-, zaal- en podiumeigenaren, managers, burgers, buitenlui en Popronde-coördinatoren: sla deze lijst maar als de wiedeweerga op in de agenda’s of in het geheugen. Dank u.

Als eerste nog even een voorstelronde via deze video van de organisatie zelf. Scrol daarna als de wiedeweerga verder en maak kennis met onze 22 van dit jaar…

NMTH x Popronde 2021 selectie (op alfabetische volgorde):

1. Andy & the Antichrist – Weer terug in de selectie dit jaar! De vuige garagepunkers van Andy & the Antichrist komen straight outta Limburg het land weer onveilig maken. Luister hier laatste single That’s Alright

2. The Ballet Bombs – Explosieve garage met een ontzagwekkende gitaarsound: 

3. Cashmyra – Een originele mix van noise, postpunk en spoken word, rechtstreeks uit het hoge noorden: 

4. Changing Tides – Het betere beukwerk met de metalcore van Changing Tides. Verwoestende grooves, complexe gitaarlijnen en een flinke dosis bruutheid:

5. Cloudsurfers – Goeie surf pakken doe je met de vuige surfrock meets garagepunk van dit viertal! Met hier een frenetisch voorproefje bij de Frequenzy Sessions:

6. The Desmonds – Hell yeah! Vlammende garagepunkers The Desmonds staan weer in de selectie, komt dat zien tijdens Popronde: 

7. Deveron – Ernstig schurende garage uit het midden des lands. Verwacht pittige gitaarmuren en energieke ritmes:

8. Frontstreet – Nu-metal is back, baby! Met aan de frontlinie deze Lelystadse beukers:

9. The Great Hurricane Escape – Heavy rock die keihard binnenkomt waaien, torenhoge sloopfeestpotentie: 

10. Hey Team – Next level indie met een heerlijke alt/grungy sound. Check vooral ook even die dikke livesessie bij Frequenzy:

11. Inferum – Allesverpletterende death metal uit Eindhoven Rockcity! Technisch, eigenzinnig en moddervet:

12. Kalaallit Nunaat – Grauwe noiserockers uit Roffa:

13. Mayleaf – Back to the 90’s met de heerlijk crunchy punkrock van Mayleaf. Beluister hier het vlammende Just Breathe:

14. Minor Citizen – Amsterdamse stonerrockers met een talent voor catchy tracks omsingeld door keihard gitaarwerk: 

15. Mt. Atlas – Messcherpe noiserock met een duistere atmosfeer: 

16. Prestcold Molly – Terug in de selectie! Opzwepende altrock die je terugbrengt naar het grunge tijdperk, zoals te horen in nieuwste single Barricades:

17. Rites –  Losgeslagen Zeeuwen met oneindig veel pit, hardcorepunk in je smoel!

 18. SØWT – Verpletterende noiserock met een al even verpletterende liveperformance: 

19. SULTAN. – Utrechtse rockers die je alle hoeken van de zaal laten zien: 

20. Throwing Bricks – Een broeierige mengeling van sludge, post-metal en hardcore, zo zwaar als een baksteen tegen het voorhoofd: 

21. Total Seclusion – Terug in de selectie! Zweterige punk met een vleugje hardcore: 

22. VULVA – Noiserockduo uit Rotterdam, vlijmscherp ragwerk dat je vakkundig wegblaast, zoals te zien in deze sessie in Bar3: 

We wensen alle acts, maar deze 22 in het bijzonder, een geweldige Popronde. Te beginnen op zaterdag 11 september in Nijmegen en vervolgens in talloze steden, ook bij jou om de hoek en weer volledig gratis te bezoeken. Heerlijk dus! 

Meer informatie/links van alle acts vind je op de Popronde-site en het speelschema hieronder:Deel dit artikel