Changing Tides

Na een onstuimige periode door corona lijkt het dit jaar toch echt te gaan gebeuren: Popronde 2021! Hoewel de festivalzomer compleet van de kaart is, houden we goede hoop dat het tofste rondreizende festival van Nederland weer enigszins als vanouds doorgaat, beginnend op zaterdag 11 september in Nijmegen. Om dat voorpret even keihard gaande te houden, is het tijd voor een nieuwe voorstelronde! Met onze rubriek Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 22 bands uit onze hard ’n heavy NMTH-Talentselectie voorstellen, met vandaag deel 4. In het vorige deel namen we Total Seclusion onder de loep, nu is het de beurt aan de metalcore mannen van Changing Tides!

Changing Tides is inmiddels geen onbekende meer bij ons, na meerdere malen in onze Middagbangers rubriek en Bruut Nationaal Product te hebben gestaan. En het doet ons erg goed dit vlammende vijftal terug te zien in onze heavy Talentselectie van Popronde 2021! Met de metalcore bands die Nederland rijk is, weet Changing Tides namelijk met een hoop techniek en genadeloze bruutheid boven de rest uit te steken. En er ook nog eens mee weg te komen K3 en Lil Nas X te coveren overigens. Volgens bassist Timmy de Man liggen de wortels van Changing Tides in een klein Brabants gehucht: ”Lang, lang geleden hier ver vandaan in een klein dorpje naast ’s Hertogenbosch waar niemand ooit van gehoord had. Ik heb het natuurlijk over Nuland. Het begon bij Daan van Vucht (gitarist) en Thijs (oud-drummer, huidige is Wesley de Witt) die al sinds kindertijd bevriend waren. Ze kregen het idee in 2012 om samen muziek te gaan maken en covers te spelen.” Vervolgens kwam gitarist Bas van Kampen er via de online muzikantenbank bij, gevolgd door vocalist Kasper Wienk. Na een demo in 2018 completeerde Timmy de line-up en is het snel gegaan voor de band.

Beuken in de Bossche Brouwers
De eerste echte EP van Changing Tides kwam vervolgens, na een succesvolle reeks shows, in 2019 uit. ”Deze is ontzettend goed opgepakt op alle vormen van social media en muziekplatforms.” De EP liet dan ook duidelijk een erg verfijnde sound horen, moddervet, bruut en technisch met een goed gevoel voor groove, afgemaakt door de heerlijk verfijnde strot van frontman Kasper. De release ging tevens gepaard met een overvolle releaseshow in de Bossche Brouwers te Den Bosch: ”Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat dat onze tofste concertervaring was! Het stond tot de rand toe vol met schreeuwende fans die allemaal onze shirts aan hadden. Alleen dat beeld brengt al weer een grote glimlach op m’n gezicht als ik er aan denk.” Tevens zijn er twee video’s uit voortgekomen, namelijk Awareness en Fear/Reality. Als je wilt zien hoe hard het eraan toe gaat bij een Changing Tides show, check dan de video voor Awareness hieronder. ”We hadden drie fantastische bands (Nephylim, Crown For A Killer en Despicable Heroes) naast ons staan die dag en we hebben alles uit de kast getrokken om er een groots succes van te maken. Nogmaals dank aan iedereen die er was en dit leest!”

 

Popcovers en Poprondes
Anno 2021 is Changing Tides weer enkele succesvolle singles verder, die overigens tienduizenden luisterbeurten oprakelen. Zelfs waagde de band zich aan een cover van K3’s 10.000 Luchtbalonnen, die zelfs door RTL Nieuws werd opgepikt evenals een brute versie van Lil Nas X’s Call Me Your Name, beide terug te horen op Spotify. Nu staat de band in de startblokken om eindelijk weer eens te spelen, waaronder Popronde dus. Timmy: ”We gaan onszelf op ons best laten zien en leggen de lat hoog. Onze verwachting is dat we dit op plekken mogen laten zien waar we nog niet eerder hebben mogen staan en mensen de enige echte “Changing Tides ervaring” te mogen geven.” Die Changing Tides experience blijft niet bij Popronde volgens Timmy. Zo doet het vijftal op 24 en 25 september twee festivalshows, eentje op Herrie Metal Festival, en een ander die nog even geheim blijft evenals een toffe café show in The Jack, Eindhoven op 15 oktober. Daarnaast komt er uiteraard ook nieuwe muziek aan. ”Dit jaar gaan we nog één single uitbrengen, voor de eerste keer met een gastzanger van een andere band, dus houd vooral onze pagina in de gaten!” Check dus ook vooral het werk van Changing Tides op Spotify, en bekijk hier onze vorige Profiles in Popronde.

Changing Tides maakt deel uit van onze Club van 22 NMTH Talenten voor Popronde 2021. Houd dus de Popronde website in de gaten voor de line-up bekendmakingen per stad. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram en check nieuwste single Silenced in onze harde, gruizige (Never) Mind The Popronde 2021 playlist:Deel dit artikel