Prestcold Molly, foto Lisanne Lentink

Na een onstuimige periode door corona lijkt het dit jaar toch echt te gaan gebeuren: Popronde 2021! Hoewel de festivalzomer compleet van de kaart is, houden we goede hoop dat het tofste rondreizende festival van Nederland weer enigszins als vanouds doorgaat, hetzij met wat corona aanpassingen, beginnend op zaterdag 11 september in Nijmegen. Om dat voorpret even keihard gaande te houden, is het tijd voor een nieuwe voorstelronde! Met onze rubriek Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 22 bands uit onze hard ’n heavy NMTH-Talentselectie voorstellen, met vandaag alweer deel 10. In het vorige deel namen we Dordtse heavy southern rockers van The Great Hurricane Escape onder de loep, vandaag is het de beurt aan de slepende all-star grungeband Prestcold Molly.

Gitaristen Seb Dokman, Michiel Kemper, drummer Jesper Albers en bassist Gerben Bielderman: de bandleden hebben al flink wat strepen verdiend in bands als Paceshifters, Magnetic Spacemen, Mozes and the Firstborn en PAUW, maar Prestcold Molly is niet zomaar een nieuw project. Aldus bassist Jesper: ”De band is ontstaan in 2012 toen ik, Seb en Peter onze studie aan de Herman Brood Academie hadden afgerond. Na een schrijfweekend bij Peter thuis kwamen de eerste shows. Tegen die tijd voegde Michiel Kemper (gitaar) zich bij de band.” Sindsdien deed de band een diverse optredens, maar de echte eerste studio-opname dropte pas in maart dit jaar, in de vorm van het slepende Barricades. Het is een track en sound die de invloeden van alle bandleden vakkundig doen versmelten tot een geheel, met de pompende grooves van Jesper, de eigenzinnige basloopjes van Gerben maar ook de warme vocalen van Seb, die ook bij Paceshifters al even krachtig en rauw uit de hoek komt.

Breken door de Barricades
Geknipt dus voor onze Talentselectie dit jaar, vooral ook gezien de veelvuldige live-ervaring. Met Prestcold Molly op het podium staan, leidde al tot wat hoogtepuntjes volgens Jesper: ”Voor mij is dat een show in De Lantaarn in Hellendoorn in 2014. Seb en ik hadden vlak voor deze show op Paaspop gespeeld met Paceshifters en daarna net iets teveel gedronken, ook speelde er een invalbassist mee, kortom, het was een zooitje maar wel leuk en leerzaam!” Met een Popronde in het vooruitzicht kunnen we hier bij NMTH HQ niet wachten deze heren aan het werk te zien, want we verwachten dat Prestcold Molly het ongetwijfeld goed zal doen bij menig liefhebber van rauwe altrock. Een recent voorbeeld zie je terug bij deze dampende livesessie uit 2020:

Nieuwe EP
Qua Popronde zijn de doelstellingen to the point: ”We hopen gewoon lekker wat showtjes te kunnen spelen, andere bands kijken, naamsbekendheid te creëren en onze EP uit te brengen.” Het eerste voorproefje van die EP is dan ook Barricades terug te luisteren in onze hard ’n heavy Popronde playlist. Houd Prestcold Molly in de gaten tijden Popronde!

Prestcold Molly maakt deel uit van onze Club van 22 NMTH Talenten voor Popronde 2021. Houd dus de Popronde website in de gaten voor de line-up bekendmakingen per stad. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram en check de track Barricades in onze harde, gruizige (Never) Mind The Popronde 2021 playlist:Deel dit artikel