The Great Hurricane Escape

Na een onstuimige periode door corona lijkt het dit jaar toch echt te gaan gebeuren: Popronde 2021! Hoewel de festivalzomer compleet van de kaart is, houden we goede hoop dat het tofste rondreizende festival van Nederland weer enigszins als vanouds doorgaat, hetzij met wat corona aanpassingen, beginnend op zaterdag 11 september in Nijmegen. Om dat voorpret even keihard gaande te houden, is het tijd voor een nieuwe voorstelronde! Met onze rubriek Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 22 bands uit onze hard ’n heavy NMTH-Talentselectie voorstellen, met vandaag alweer deel 9. In het vorige deel namen we Rotterdamse post-punkers Kalaallit Nunaat onder de loep, nu is het de beurt aan de heavy southern rockers van The Great Hurricane Escape.

Onze eerste kennismaking met deze band was nog bij een van de vroege edities van het Bruut Nationaal Product zo’n twee jaar terug, met de track Manhattan Project. Een imposante track die vuig en zwaar binnenrolde, en zo van een Orange Goblin plaat had kunnen komen. Kortom, rock tot op het bot, met snerpende southern riffs en rollende stonerritmes afgemaakt door een catchy refrein hier en daar. Goed voer dus voor een opeengepakte avond in een bar, zaal of veld en we zijn dan ook erg blij ze in onze NMTH Talentselectie te hebben. De band ontstond eerst nog uit een aantal keer jammen: ”Tijdens de repetitie van een andere band pakte Timothy (onze zanger) voor de gein een microfoon en na het horen van zijn stem hebben wij hem direct de band in gevraagd.” Het betekende de geboorte van een nieuwe band, en werd al gauw gevolgd door een aantal repetities. ”Timothy pakte een keer een boekje met lyrics, waar op een random pagina de woorden The Great Hurricane Escape stonden, dus was die naam blijven hangen. Als vriendengroep uit Dordrecht, hebben we altijd veel plezier in het maken van muziek en zijn daarnaast ook heel hecht.”

Rockende rednecks tijdens de Fright Nights
In 2019 deden de heren iets wat weinig andere bands kunnen zeggen. ”We hadden in 2019 een residentie in Walibi World tijdens de Halloween Fright Nights. Daar moesten we 60 shows in een maand doen verkleed en geacteerd als rednecks. Dit terwijl we onze eigen muziek voor duizenden mensen mochten spelen. Echt een unieke en bijzondere ervaring!” Eind 2020 bracht het viertal hun derde EP If Not Now, When? uit via White Russian Records, dat bestaat uit een vijftal zinderende heavy rocktracks waarvan de pompende opener Cult ook voorzien is van een deftige videoclip:

De gekste locaties
Kijkend naar hun Walibi optredens, is The Great Hurricane Escape dus niet vies van op gekke locaties spelen. ”We vinden het enorm vet om muziek te maken, we hopen op alle toffe/gekke locaties terecht te komen die Popronde te bieden heeft. Zo kunnen we buiten de voegen van Dordrecht breken en onze muziek verder brengen.” Maar er staat ons meer te wachten, waaronder nieuwe muziek. ”We zijn hard aan het schrijven en hopen een nieuwe single te releasen tijdens de Popronde. Ook hebben we hard gewerkt aan onze liveshow achter de schermen en willen dit graag aan iedereen laten zien!” Laatste EP If Not Now, When? is naast Spotify ook te downloaden via White Russian Records. Mis ze niet, tijdens Popronde!

The Great Hurricane Escape maakt deel uit van onze Club van 22 NMTH Talenten voor Popronde 2021. Houd dus de Popronde website in de gaten voor de line-up bekendmakingen per stad. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram en check de track Slow Burn in onze harde, gruizige (Never) Mind The Popronde 2021 playlist:

 Deel dit artikel