OBESE // foto: Roy Wolters

OBESE staat vrijdag op het NMTH-podium in Little Devil, Tilburg // foto: Roy Wolters

In het vijfde Popronde-weekend alweer is het bal goed aan. We kijken weer vooruit naar vier Poprondes op rij en liefst 27 shows op de NMTH-routes door de vier steden, die van Utrecht via Brabant en Zuid-Holland naar Gelderland voeren. In Utrecht zijn we er altijd graag bij en mogen we ditmaal uit negen acts kiezen en in Tilburg, Den Haag en Harderwijk zijn de Poprondes en daarmee de NMTH-routes ook verdomd lekker geprogrammeerd. Extra veren voor de programmeurs van Little Devil in Tilburg en Estrado in Harderwijk die liefst drie NMTH-acts neerzetten.

EGO DREAMS, foto Sharon & Maureen

EGO DREAMS, foto Sharon & Maureen

UTRECHT
In Utrecht kunnen ze er in EKKO en Kafé België ook wat van met twee vissen uit de NMTH-poel. Eerst maar eens om 18.30 naar de Première van (docu) Popronde De Film in ACU. Muzikaal beginnen we net als vorig jaar in de Hi-Fi Klubben en zijn benieuwd of Mountain States ook de lokale gendarmerie naar binnen weet te spelen. Door naar EKKO voor de garagepsychende schobbejakken van Creepy Karpis, die lekker bezig zijn maar halverwege moeten we ‘m toch smeren, want hoog tijd om de Amersfoortse EGO DREAMS die garage te zien opdienen en in Kafé België daar gebeurt het, weten we sinds vorig jaar. Pijnlijker is de keuze tussen BARTEK, Storksky en Yokocola om 22.00… Aangezien we de eerste, de Amsterdamse garageband, nog nooit zagen blijven we iets langer aan de tap van België hangen. Lukt een stukje Karawane in Rabarber? Zou heel fijn zijn, maar krap. Via HØUND stonerrocken en poppen we ‘m naar de RASA voor Droppings’ dissonante noiserock. Afdansen daar of door naar de after in EKKO? Hm.

The Apologist op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

The Apologist is een van de 3 NMTH-acts in de Little Devil, foto Jan Lenting

TILBURG
Staat Magnetic Spacemen daar weer in Sounds te spelen? Yup, na de presentatie in Haarlem weet ook de Tilburgse tak what’s up. Wat in ieder geval op zal zijn is dat Magnetic Spacebier, maar het schijnt dat Maarten Koehorst altijd goed gerstenat in de zaak heeft. Check dat! En dan als de donder naar Little Devil rollen voor The Apologist. Met de bieren die ze daar op tap hebben is het aantrekkelijk om te blijven plakken voor OBESE, maar ga vooral eerst even naar De Heuvel voor BARTEK in Studio. Dan terug voor die sludgende Utrechters in de Devil en net voor middernacht kiezen tussen 45ACIDBABIES in Studio en GOLD in Little Devil. Tussen opzwepende electropunk en doomy post-everything sferen. Lastig, lastig. Minder moeilijk: afteren met Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en The Rising Sun in Extase aan de Heuvelring.

Karawane

Karawane, foto Anneke Klungers

DEN HAAG
Magnetic Spacemen staat weer aan de aftrap en ditmaal voor een Popronde preview om 17.00 uur. In de Fearless Tattoo & Piercing, waar het Tukkenese trio gaat spelen voor glorie en gratis tattoos, zoals ze verklapten. Na het eten vind je het bevriende Creepy Karpis in het Paardcafé en vlak daarna de Nijmeege subtiele shoegazers Mountain States in O’Caseys. Flip a coin om 22:00 voor de onbezonnen jeugd van 45ACIDBABIES dan wel Magnetic Spacemen. Dan pak je die wel heel spannende Groningse band van Anne Caesar van Wieren (LPG) mee: Karawane dus in September. Een deur verder aan de Grote Markt zit de Zwarte Ruiter en daar ga je om 23:30 even kapot los op BARTEK. Lekker. Om de hoek wacht de afterparty: in Café Rootz, waar eerst Backgammon en dan Thijs Boontjes Dans- en Showorkest je dieper de nacht in voeren.

HARDERWIJK
Het is zondag, je bevindt je in Harderwijk, starend over het Veluwemeer wrijf je de slaap uit je ogen en besluit naar de Vischpoort aan het Schapenhoek te slenteren. Daar wacht om 13.00 al de eerste act Electric Company. De eerste NMTH-act begint om 16:45 en… daar zijn ze weer. Met verse inkt op de armen (?) vlammen de Magnetic Spacemen die garage en post-grunge door Nicky’s Inn. Iedereen wakker. Nog een paar pinten en een schaaltje of wat bitterballen erin en op de barkruk blijven zitten he; om 19:45 wacht het sterke rockduo Storksky namelijk op dezelfde locatie. Done deal. Vevolgens maken we het je nog makkelijker, of eigenlijk de programmeurs van Estrado en Popronde Harderwijk doen dat. Zorg dat je 22.00 in het muziekpodium van de Gelderse plaats bent en aanschouw achtereenvolgens 45ACIDBABIES, Money & The Man en The Grand East (die net die debuutplaat presenteerden in Sugarfactory en dus bij zich hebben!). Zo dat was ‘m, die Harderwijkse afterparty’s zijn goed op smaak zeg. Geniet ervan en we zien je daar.


Popronde Utrecht, donderdag 13 oktober, hele programma hier
20:00 Mountain States, Hi-Fi Klubben, Mariastraat 32 Utrecht
20:50 Creepy Karpis, EKKO, Bemuurde Weerd WZ 3
21:00 EGO DREAMS, België, Oudegracht 196
22:00 BARTEK, België, Oudegracht 196
22:00 Storksky, Tilt , Lange Jufferstraat 62
22:00 Yokocola, EKKO, Bemuurde Weerd WZ 3
22:10 Karawane, Rabarber, Zadelstraat 20
22:30 HØUND, Back&Fourth, Loeff Berchmakerstraat 4
23:00 Droppings, RASA, Pauwstraat 13-a


Popronde Tilburg, vrijdag 14 oktober, hele programma hier
19:30 Magnetic Spacemen, Sounds, Nieuwlandstraat 33
21:15 The Apologist, Little Devil, Stationsstraat 27
22:30 BARTEK, Studio, Heuvel 9
22:30 OBESE, Little Devil, Stationsstraat 27
23:45 45ACIDBABIES, Studio, Heuvel 9
23:45 GOLD, Little Devil, Stationsstraat 27


Popronde Den Haag, zaterdag 15 oktober, hele programma hier
17:00 Magnetic Spacemen (preview), Fearless Tattoo & Piercing, Prinsestraat 60
20:45 Creepy Karpis, Paardcafé, Prinsegracht 10
21:00 Mountain States, O’Caseys, Noordeinde 140
22:00 45ACIDBABIES, Zwarte Ruiter, Grote Markt 27
22:00 Magnetic Spacemen, Paardcafé, Prinsegracht 10
22:45 Karawane, September, Grote Markt 26
23:30 BARTEK, Zwarte Ruiter, Grote Markt 27


Popronde Harderwijk, zondag 16 oktober, hele programma hier
16:45 Magnetic Spacemen, Nicky’s Inn, Bruggestraat 3
19:45 Storksky, Nicky’s Inn, Bruggestraat 3
22:00 45ACIDBABIES, Estrado, Parkweg 3
22:45 Money & The Man, Estrado, Parkweg 3
23:30 The Grand East, Estrado, Parkweg 3Deel dit artikel