The Grand East op het NMTH-podium, door Ellis Photography

The Grand East op een NMTH-podium tijdens de Popronde, door Ellis Photography

The Grand East op Popronde Heerlen, foto Dani Silvia

The Grand East op Popronde Heerlen, foto Dani Silvia

Ze zijn een van de meest geboekte bands op de Popronde en als we het nog niet gehoord hadden… konden we zaterdag met eigen ogen aanschouwen waarom. The Grand East zette in Café Koops in Haarlem één van de meest overtuigende shows van dit Popronde-seizoen tot nu toe neer. Dat is nogal een boude uitspraak, want ook wij kunnen maar een fractie van al die Popronde-gigs zien, maar we durven ‘m aan. In de ramvolle klassieke kroeg gooide de band uit Diepenheim (ok, Twente) er een pot bluesy, sweaty rock ’n soul in waar je ‘Oh yeah baby!’ tegen zegt.

Het vijftal ging de strijd aan gewapend met mondharmonica en hammond orgel, bezieling en een dijk van een frontman. Arthur Akkermans is zo’n boegbeeld die geen gitaar om zijn nek nodig heeft, die groove in de heupen heeft en de uitstraling en de show om dat publiek mee te voeren. Een zeldzaam goed, iets dat veel Nederlandse bands node missen en dat ons weer eens deed mijmeren over het verscheiden van The Bloody Honkies…

Afijn, terug naar het hier en nu. Woensdag, ja morgen al, presenteert The Grand East (in een vorig leven al bij je bekend als Texas Radio) namelijk de plaat Movano Camerata in de Sugarfactory in Amsterdam. Er zijn nog kaarten, de deuren zwaaien om 20.00 uur al open en Popronde-collega’s Nairobi Golf Kid verzorgen de opening van de avond. De plaat staat al op Spotify en luister je onderaan. Van Kiss The Devil tot Walk Those Pretty Legs, waarmee je meteen twee typisch Twentse bluesy thema’s te pakken hebt.

Hier een stukje dampende liveshow uit Overijssel (tekst loopt door onder de video):

Zondag (16-10 dus) zie je de mannen alweer aan het werk in Muziekpodium Estrado tijdens Popronde Harderwijk. Daarna zijn er nog zeker dertien kansen om ze voor nop een Popronde bij jou om de hoek te zien rootsrocken. Alle Popronde-data onder die debuutplaat:

Popronde-data:
Harderwijk: 16 okt – Estrado
Assen: 20 okt – De Koppelpaarden
Venlo: 21 okt – Grenswerk Zaal
Leiden: 27 okt – Duke of Oz
Oss: 29 okt – Toffee
Maastricht: 04 nov – Falstaff
Rotterdam: 05 nov – de Zondebok & ’t Zwarte Schaap
Middelburg: 10 nov – Schuttershof
Alkmaar: 11 nov – Odeon
Sittard: 12 nov – Mustang Sally
Hilversum: 13 nov – The Skiff
Breda: 17 nov – De Speeltuin
Amersfoort: 19 nov – FLUOR
Venray: 20 nov – de UitmarktDeel dit artikel