Mexican SurfWij van NMTH zijn ook ‘weleens’ met vakantie, maar ondertussen zitten de boefjes uit onze Popronde-selectie natuurlijk niet stil. Tijd voor een roundup. Afgelopen week kreeg je al de nieuwe Treehook (Zeeuwse stonerdoom) en Grim Tim (Eindhoven bluesrock) en er is veel meer. Zo hebben we nieuw materiaal en/of nieuws van Mexican Surf, Voltage, Tusky, Pizza Knife, Korfbal, Jagd en Certain Animals.


VOLTAGE
Voltage heeft de zaken helemaal goed voor elkaar. Het nieuwe album Around The Bend komt op 8 september uit. Eerste single ‘Good Times’ is al even los (we waren net op vakantie, sorry Leute) en de video zie je hieronder. Die tweede plaat is opgenomen met Guido Aalberts en ze presenteren ‘m op 9 september in de Effenaar, Eindhoven. Het enige dat niet aan het (totaal)plaatje klopt is dat ze pas op zeven Poprondes geboekt zijn. Kom op mensen! Dat wordt een mooi rootsrockend feest met deze klasse band.


PIZZA KNIFE
Pizza Knife is ontstaan uit de behoefte aan het eten van pizza, het drinken van bier, de drang om alles op zijn kop te zetten en het spelen van garagepunk en 80`s hardcore. Mannen naar ons hart dus. Ze hebben goed nieuws en kom er maar in Pizza Boys… “Hyped to announce our album will be released on Monster Mash Records.” Heel erg netjes, boekers opgelet!


TuskyTUSKY
Met een promoboy in de gelederen (en de John Coffey-link) was natuurlijk het risico dat Tusky volkomen overhyped zou worden, maar dat valt mee. De Utrechters wisten toch knap in de luwte te blijven, maar deze week waren de underdogs het zat en knalden ze alle ramen open voor ‘the great news’: “We’re releasing our debut 7-inch… And it’s BEAUTIFUL!” Kijk, heel mooi en dat geldt ook voor de partners. Op 15 september komt het debuut namelijk op turquoise vinyl uit in samenwerking met Smithsfoodgroup DIY en Suburban Records.  Pre-orderen via die links dus.

Eerste show ooit op 7 september in Hedon, Zwolle, een dag later in the Gravel Pit in Rotterdam én in dB’s, Utrecht en ook op minimaal elf Poprondes te feliciteren.


JAGD
Frontvrouw Nanne van Jagd liepen we tegen het stuiterende lijf op Lowlands, maar nog steeds niet helemaal duidelijk is wat ze daar nou deed. Hoe dan ook brengen de Amsterdammers 31 augustus de nieuwe single Do Something uit. Teaserke:


MEXICAN SURF
Mexican Surf komt met de single Tropical Pressure, waarvan de video elk moment af zou zijn… Hoe dan ook: die single wordt 1 september gepresenteerd op het eigen Mexican Surf Fiësta in Café Lollipop, Kerkstraat 5, in het bloedeigen Oss. Ze spelen 16 september ook op het puike nieuwe Psycho Mind Festival (met Popronde-collega’s The Hazzah, FOES, Popronde-alumni Birth Of Joy, Fake Billy, The Homesick eva) in Tilburg! En op minimaal twaalf Poprondes. Fissa!


KORFBAL
Korfbal dan, die fijne mengeling van The Homesick met Creepy Karpis, Rats on Rafts en Leon Harms aka ‘a nihilist all-male vegan college rock outfit/supergroup’. Slechts tien Popronde-boekingen betekent dat er nog wat oogjes en oortjes geopend moeten worden. Ondertussen vliegen de boekingen ze om de oren, van Sleazefest tot Mondays (11 september met Cosmonauts in ACU!) en ze gooiden er eerder deze maand deze vernuftige video uit van Scully (van de Hitkrant EP 2017, uit op Subroutine Records).


CERTAIN ANIMALS
Niet in de NMTH-selectie, wel tof: Certain Animals. Met de nieuwe clip van ‘Image’ waarin ze Rotterdam in alle veelzijdigheid, creativiteit en multiculturaliteit op de kaart willen zetten. Mooi project met portretten van onder meer de straatartiest aan de Maas, de zakenman bij de Beurs en BR’ers als Joke Bruijs, Gerard Cox, Martin van Waardenberg en Hugo Borst. Single ‘Image’ staat op het aanstaande album en op 7 september is de vinylreleaseparty in V11, Rotterdam.Deel dit artikel