treehook bandfotoJe hebt van die zekerheidjes om je in de verder zo onvoorspelbare achtbaan des levens aan vast te klampen. Bijvoorbeeld: Er zijn 144 acts voor Popronde 2017 geselecteerd, NMTH wil er weer een stuk of 27 supporten en dan stuit je op een Zeeuwse stonerdoom-band… Juist! Inpakken, strik eromheen en gaan. Treehook dus, en ze kwamen zeker niet zomaar uit de lucht vallen. Zo leerden we de groep kennen via de knetterzompig groovende track Some met even geweldige Giel Beelen-hommage en een opmerkelijke Tove Lo-cover, met opzienbarende black metal-video.

En dan was er nog Cloudhead Bookings dat al eens aan de bel trok over de enorme potentie van de groep. Zelf verkondigde de formatie uit Zonnemaire dat het grootste doel is om serious talent te worden. Nu is dat talententraject op de schop, maar wie weet wat Treehook met die gezonde ambitie nog voor elkaar kan boksen? Het nieuwste wapenfeit loopt weer over van de dadendrang en potentie en wij gaan bovendien tamelijk ongegeneerd hard op Animal.

Wat is er aan de hand dan?
Treehook lanceert vandaag de single Animal met wederom een sterk visueel staaltje. In de video gaat ‘het beest’ tekeer op een verder nogal troosteloos ogen kermis. Zo zie je maar dat bij regenval zelfs het Duitse toeristenparadijs in een mistroostig decor verandert. Gelukkig raast de groep daar nietsontziend overheen met weer een stevig stonerdoomende stomp in de maag. In nog geen twee minuten giert, beukt en groovet Animal als een dolle stier. Lekker. Is het al bijna september? Bijna, bijna Popronde-tijd. Wel kunnen we stellen dat het slecht voor te stellen is dat tot nu toe alleen Popronde Eindhoven gehapt heeft… Op 29 september verbouwt Treehook The Jack in de voormalige lichtstad en wij zijn erbij. Verder kun je de groep 1 september zien als ze met Storksky in Brogum, Zierikzee optreden en staat zaterdag 2 september Kreekrock in Westdorpe op het menu.

Verder van belang: Treehook gaat de debuutplaat op 12 oktober presenteren in Vessel 11 te Rotterdam.

Kijk eerst naar Animal:Deel dit artikel