Gravel PitDe creativiteit viert ook in de muziekpromotie hoogtij en na SoccerRocker en surf-muziekfestival Madnes is nu de cross-over van muziek met tennis een feit. Hoewel Bettie Serveert daar natuurlijk als eerste bij was. De mensen van Rotown, Rock ‘n’ Roll Highschool en Blijdorp (het Tenniscentrum, geen Diergaarde met gorilla-taferelen zo begrijpen we…) hebben de Rotterdamse handen ineengeslagen voor The Gravel Pit een festival op vrijdag 8 september met ‘Bands, BBQ en Tennis’. Dat leest vanuit een promotionele geest zo: “een avond vol beukende muziek, smeulend vlees (of vegaburgers), knisperende groenten en oerkreten vanaf de tennisbaan.” Nu al goud.

Charlie & The Lesbians. foto Christel de Wolff

Charlie & The Lesbians. foto Christel de Wolff

Helemaal als je de bezetting erbij pakt. We dachten even dat de aanleiding de EP-release van Charlie & The Lesbians was, maar de berichtgeving online geeft geen opheldering. Hoe dan ook brengt de Eindhovense punkband wel de EP Lost Boy uit en dat is – zeker na die serie toffe singles – sowieso een hele mooie reden voor een feestje. Benieuwd naar! Meteen een kans om Tusky aan het werk te zien, de band met een John Coffey-sausje waar we nog maar weinig van zagen, maar de belangstelling loopt tot in Rusland (…). De link met de gesneuvelde Utrechtse band bestaat uit gitarist Alfred van Luttikhuizen, guitartech Sjors van Reeuwijk en invaldrummer Bas Allein Richir. Nu is er met Justin Ghijsen erbij een nieuwe punkrockband en we smachten naar meer nummers als Folly. NMTH support zowel Tusky als Charlie & The Lesbians het komende Popronde-seizoen en dit event is meteen een mooi voorproefje voor dat rondreizende festijn dat twee weken later start.

Ook van de partij is Iguana Death Cult, de Rotterdamse garageband die sinds de albumrelease in februari aardig wat stages gesloopt heeft, en zich ook nog even op het uitverkochte Best Kept Secret festival liet zien. Nice. Volgens de tamtam wordt dit hun laatste Rotterdamse show dit jaar. Dus wees daar. DJ-Collectief Dave Grohl & The Topless DJ’s is trouwens ook van de partij en helemaal geweldig.

Iguana feestjes be like (Pedro Pico Pop):

We schatten in dat de spreekwoordelijke koek daarmee nog niet op is, afgaande op de aankondiging van afgelopen donderdag: “#FIRSTSERVE De eerste namen voor The Gravel Pit zijn bekend!” Benieuwd naar die tweede opslag, die ongetwijfeld met topspin tot ons komt. Vrijdag 8 september gaat het dus los op de tennisbanen in Roffa en de Early Birds (15 euro) zijn alleen vanavond nog te scoren. Vanaf morgen (maandag 3 juli) kost het geintje je 20 euro. Dat is inclusief BBQ en exclusief servicekosten.

Meer informatie en promoreutel via het FB-event.

Meer Charlie & lesbian love & hate:Deel dit artikel