Money & The Man op de NMTH-route

Money & The Man brengt vrijdag het titelnummer van het aanstaande album uit

Leiden in last! Donderdag alweer. En dan meteen all the way up north voor nog zo’n traditioneel sterke (= harde) Popronde in Leeuwarden. Zaterdag gaat het lossss in Ossss en zondag komen we even, maar niet te lang uiteraard, op adem in Hoorn. Er zijn weer een aantal locaties met het heavy alternative hart op de juiste plaat en twee NMTH-boekingen. Dranklokaal De WW (Leiden), Podium Asteriks en de Academie voor Popcultuur (Leeuwarden) en Swaf in Hoorn (support die tent) know what’s up en verdienen een extra dikke pluim! Plus een grote NMTH-banner natuurlijk. Twintig NTH-bands staan er op het menu liefst, het kost allemaal weer helemaal niks en er zijn dus alleen al 20 NMTH-supported redenen (plus nog zovele meer) om van je gat te komen en minimaal een van deze vier steden te doorkruisen voor een stuk goede Nederlandse muziek.

Mountain States op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Mountain States op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

LEIDEN
Wat zullen we je verder nog eens meegeven? Altijd goed om op resultaten uit het verleden te wijzen, ook zonder garantie… In Leiden gaan we altijd los en ontdekten we in 2010 Birth Of Joy, in de WW ja. Toetsenist GertJan gooide er vorig jaar nog een ode aan de ‘Popronde in je bek’ uit. Met Money & The Man en Magnetic Spacemen zit je goed in de WW, heel goed zelfs, ook in het rookhok. Openen in Plato met Mountain States is een heel goed idee, doorpaken met UNDAWN (metalcore-mannen stonden al op Graspop) in Lazaru’s ook evenals The Grand East in Duke Of Oz meepakken en afteren met 45ACIDBABIES in Gebr. De Nobel.

LEEUWARDEN
In Leeuwarden, waar we afgelopen weekend nog twee dagen de Neushoorn afschuimden voor Into The Void, ontdekten we vorig jaar oude, nieuw, vieze en gekke locaties. Om 20:30 staan alweer die dromerig shoegazende Nijmeegse mannen van Mountain States aan de aftrap in Asteriks en in die voormalige gevangenis moet je zeker om 23:00 terugkomen voor de intense belevenis die Yokocola heet. Het gevleugelde en vooral bluesy rock ’n rollende duo Money & The Man heeft die dag net The World Is Burning uit, het titelnummer van de aanstaande plaat (hoezee!) en dus feliciteer je ze om 22:00 in The Saint. We noemden de Academie voor de Popcultuur al, waar je eerst Creepy Karpis (Grunn garagepsych) en dan HØUND (Mokum stonerpop) ziet. Afteren doe je in de Neushoorn met … je raadt het al… 45AB indeed!

Yokocola in De Onderbroek, foto Jan Lenting

Yokocola in De Onderbroek, foto Jan Lenting

OSS
Bommen los in Oss! Sorry mensen, vergeef ons deze verwijzing, maar OBESE gaat wel degelijk gewelddadig en luidruchtig knallen om 21:45 in Lollipop. Een goed begin mogen we wel zeggen. Als de rook van de Utrechters opgetrokken is, toog je snel naar BARTEK (A’dam garage, net de Beach EP uit) in De Bommel en vervolgens pak je nog een stukkie The Grand East (grand rootsrock-show) in Toffee. We houden het HARD en LUID in Oss, want afteren doen we vanaf 00:15 met de Amersfoortse rawkende bolsters met een zachte pit van The Apologist in Kaatje!

Bartek op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Bartek op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

HOORN
Zondagsrust zit er weer niet in, want in Hoorn staan om 16.00 al de duister folkende Utrechters van The Fire Harvest klaar. Die spelen niet heel veel deze Popronde en zijn wel zwaar aanbevolen. In Swaf, waar ze weten wat goed is. Vraag maar aan Tim Knol. Even door naar ’t Kroegie voor 45ACIDBABIES dan. Net na het eten is het tijd om het glas te heffen op Money & The Man in Proosten in de Proostensteeg… Aftoppen met BARTEK in Swaf. Amsterdammers speelden ons in Utrecht aardig weg met post-grunge en garagerock.


Popronde Leiden, donderdag 27 oktober, hele programma hier

20:00 Mountain States, Plato, Vrouwensteeg 4
21:30 UNDAWN, Lazaru’s, Nieuwe Beestenmarkt 32
21:45 Money & The Man, Dranklokaal De WW, Wolsteeg 4-6
22:00 The Grand East, Duke of Oz, Oude Singel 2
22:30 Magnetic Spacemen, Dranklokaal De WW, Wolsteeg 4-6
00:15 45ACIDBABIES, Gebr. de Nobel, Marktsteeg 4-8


Popronde Leeuwarden, vrijdag 28 oktober, hele programma hier

20:30 Mountain States, Asteriks, Blokhuisplein 40
22:00 Money & The Man, The Saint, St. Jacobsstraat 9
22:15 Creepy Karpis, Academie voor Popcultuur, Achter De Hoven 23
23:00 Yokocola, Asteriks, Blokhuisplein 40
23:45 HØUND, Academie voor Popcultuur, Achter De Hoven 23
00:30 45ACIDBABIES, Neushoorn, Ruiterskwartier 41


Popronde Oss, zaterdag 29 oktober, hele programma hier

21:45 OBESE, Lollipop, Kerkstraat 5
22:45 BARTEK, De Bommel, Heuvel 28
23:30 The Grand East, Toffee, Heschepad 14
00:15 The Apologist, Kaatje, Oostwal 196


Popronde Hoorn, zondag 30 oktober, hele programma hier

16:00 The Fire Harvest, Swaf, Kerkstraat 3
16:30 45ACIDBABIES, ’t Kroegie, Kerkplein 1
19:30 Money & The Man, Proosten, Proostensteeg 26
22:00 BARTEK, Swaf, Kerkstraat 3

Bartek heeft net de Beach EP uitgebracht:Deel dit artikel