Kin @Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Kin @Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

The Lumes @Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

The Lumes & NMTH @Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Een nieuw weekend is aanstaande met weer vier nieuwe Poprondes. Het kan niet op met het goede nieuws dus, zeker als we de uitgebreide NMTH-routes in Rotterdam en Maastricht erbij pakken! En eerst gaan we donderdag los met The Lumes en KIN in Emmen. Zondag is de Popronde in Zutphen wat minder bezet, maar in de Gelderse stad kun je nog steeds rocken met Rectum Raiders en Early Adopters. Verder kun je van donderdag-zaterdag op de Popronde de volgende talenten tweemaal gratis zien spelen: Santa Fé, KIN, RHINORINO, Iguana Death Cult, The Dirty Denims en Mary Fields. Heel niet verkeerd. 

We starten morgen dus in Drenthe, dat dit jaar twee ijzers in het vuur heeft en de ronde in Emmen steekt die in de provinciehoofdstad naar de kroon. Voor Never Mind The Hype treden R’dam noisy post-punkers The Lumes en Groningse shoegazers KIN in de ring, waarvoor je om 22u en 23.15 op dezelfde locatie moet zijn: De Garage aan de Weerdingerstraat is donderdag gewoon NMTH-podium! Als je toch in Emmen bent, kun je ook Orange Fox, Early Adopters of Tamarin Desert meepakken.

Iguana Death Cult op Popronde Leeuwarden, foto Jan Westerhof

Iguana Death Cult op Popronde Leeuwarden, foto Jan Westerhof

We’re going down south! Maastricht it is op vrijdag en de Popronde trapt daar af met liefst vier sessies van Alumna en eentje van Early Adopters, vanaf 13.30 voor de early… juist ja. 20.30 gaat met Rhinorino de eerste NMTH-act los in de Walkabout. Een uur later vind je Tales (That Are Not Supposed To Be Heard By People) en een goed glas Iers bier in de Shamrock en nog een uur verder is het dubben… wordt het Santa Fé in Servaas of BRAHM in De Joie? Beide aanbevolen en als je halverwege de show de Sint Servaasbrug over snelt behoort een combi tot de mogelijkheden! Aftoppend garagerocken om 23.00u met Iguana Death Cult in Zondag… dat moet je zat energie geven om nog even The Homesick in de Muziekgieterij en St. Tropez in De Joie mee te pikken. Meer nagenieten in de Muziekgieterij dan.

Rhinorino op Popronde Leiden, foto Ingmar Griffioen

Rhinorino op Popronde Leiden, foto Ingmar Griffioen

Hoewel… Zaterdag moet je er zeker vroeg bij zijn want in Rotterdam gaat de Popronde tijdig (14u) van start met een serie van zes previews, waarbij je het Utrechtse Mary Fields al om 17u in Black Widow vindt. Nice. Te vroeg? Dan komen de mathcore-mannen om 20.45 nog eens terug op dezelfde spot. De Maasstad heeft tussen 19u en 0.30 bovendien liefst 12 sessies in Hostel King Kong (i.s.m. Popronde LIVE), waarbij we The Dirty Denims (21.30) extra aanraden.

NMTH loves Popronde Rotterdam sowieso, want er staat veel moois en zwaars. Een route die om 19.45 begint zou je van RHINORINO via KIN (in WORM!), Mary Fields, Life’s Electric, Iguana Death Cult/The Mighty Breaks, Santa Fé naar Boner Petit of The Dirty Denims kunnen voeren. Even een garage-dilemma bij Iguana DC en The Mighty Breaks (waarbij wij voor ons eerste ontmoeting met de laatste Hagenezen gaan) en afsluitend nog even kiezen tussen Boner Petit (garagepop in WORM) of The Dirty rockende Denims in de Zondebok & ’t Zwarte Schaap. Lastig die laatste, met een beetje veel geluk kun je nog Rotown in voor de after met St. Tropez. Ook in ons schema past prog/extreme metalcrew From Earth om 19.30 in Black Widow. We nemen de ov-fiets mee, zoveel is zeker.


Donderdag 5 november – Popronde Emmen, hele programma hier.
22.00u – The Lumes – De Garage, Weerdingerstraat 255
23.15u – KIN – De Garage, Weerdingerstraat 255


Vrijdag 6 november – Popronde Maastricht, hele programma hier.
20.30u – RHINORINO – Walkabout, Corversplein 6
21.30u – Tales – Shamrock, Brusselsestraat 49
22.30u – Santa Fé – Servaas, Corversplein 10
22.30u – BRAHM – De Joie, Achter het Vleeshuis 17.
23.00u – Iguana Death Cult – Zondag, Wyckerbrugstraat 42.


Zaterdag 7 november – Popronde Rotterdam, hele programma hier.
17.00u – Mary Fields – Black Widow, Nieuwe Binnenweg 13.
19.45u – RHINORINO – De Zondebok & ’t Zwarte Schaap, Witte de Withstraat 96
20.15u – KIN – WORM, Boomgaardstraat 71
20.45u – Mary Fields, Black Widow, Nieuwe Binnenweg 13.
21.15u – Life’s Electric – De Riddert, Mauritsweg 28
21.30u – Iguana Death Cult – Bar3, Nieuwe Binnenweg 17
21.30u – The Mighty Breaks – Vibes, Westersingel 50-A
21.30u – The Dirty Denims – Hostel King Kong, Witte de Withstraat 74
22.45u – Santa Fé – Vibes, Westersingel 50-A
23.15u – Boner Petit – WORM, Boomgaardstraat 71
23.15u – The Dirty Denims – De Zondebok & ’t Zwarte Schaap, Witte de Withstraat 96


Zondag 8 november – Popronde Zutphen, hele programma hier.Deel dit artikel