EGO DREAMS op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

EGO DREAMS op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

UNDAWN in De Bijstand op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

UNDAWN in De Bijstand op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Popronde weekend zes is aanstaande. Dat lees je goed: 6 en daarmee zijn we de helft van het seizoen alweer gepasseerd. Reden voor de Popronde om over het slotfeest op zaterdag 26 november in Q-Factory te beginnen, waar liefst 8 NMTH-acts over 5 podia verdeeld zijn (kaarten haal je hier). Ook een reden om eens goed te gaan kijken, welke acts je nog moet en kunt zien. Daarvoor is deze vierdaagse een goede, want er zijn kansen om NMTH-bands die niet heel veel spelen aan het werk te zien. Zoals de metalcore-groep UNDAWN, de Amersfoortse garage van EGO DREAMS (aardig op smaak in Utrecht) en het Friese The Future’s Dust. We beginnen donderdag in Assen en komen via Venlo en een heus NMTH-podium in Dordrecht op zondag in Hengelo uit.

ASSEN:
In Assen hebben ze het goed begrepen: Ook op een donderdag kun je mensen vroeg de stad in trekken of een blik op de Popronde bieden door previews te organiseren. Muziekwinkel Vanderveen is de spot waar het vanaf 13.10 al los gaat en om vanaf 16.00 vast van 45ACIDBABIES en The Grand East te proeven, twee van de meer ervaren acts inmiddels. Rootsrockers The Grand East zijn net bevestigd voor Noorderslag en een tour met DeWolff trouwens, houzee! Assen is sterk geprogrammeerd dit jaar, props! Er is zelfs een Stichting Phusis-Popronde Nederland-Boot die vanaf 21.15 uur vier keer heen en weer vaart met 45ACIDBABIES aan boord. Het NMTH-avondprogramma begint om 21.00 met weer The Grand East in De Koppelpaarden, waarna je voor brute en melodieuze metalcore van UNDAWN in De Dependance moet zijn. Met wat geluk pik je nog een stuk Money & The Man mee, waarna je via BARTEK (lees hier hoe tof dat was!) toch echt bij Zaal 11 moet zien te komen voor de after met 45ACIDBABIES.

Storksky in Nieuwe NOR, foto Dani Silvia

Storksky in Nieuwe NOR, foto Dani Silvia

VENLO
Venlo dan, de plek waar Perron55 vroeger van die toffe feestjes organiseerde. Grenswerk heet dat podium tegenwoordig en daar moet je vanaf 00:45 uur zeker zijn voor de afterparty met Rilan & the Bombardiers en The Grand East. De Popronde begint om 20.00 in de Bibliotheek (een passende plek voor AAPNOOTMIES) en om 21:15 staat EGO DREAMS klaar in Vader Klaassens. De Amersfoorters garagepunkten Kafé België ondersteboven op Popronde Utrecht, dus wees daar. Storksky kwam recent ook al met goed nieuws, de rockers zijn op tour met Drive Like Maria (en jij kunt kaarten winnen). Om 23.00 uur zie je ze ook voor nop in De Splinter. Ma afloop terug naar Vader Klaassens stiefelen voor post-grungers Orange Maplewood en dan afteren maar.

DORDRECHT
‘Hoe dichter bij Dordt, hoe vetter het wordt’ is het motto zaterdag en wat ons betreft: hoe harder het wordt, zeker in Otto e Mezzo! Dat gebeurt nog niet bij de previews vanaf 13.45 uur, maar om 19.00 uur trapt Storksy wel de reguliere Popronde af in Otto e Mezzo aan de Vismarkt. Door naar Stadscafé Rijke & ZN voor bluesy rockduo Money & The Man, die trouwens een beste plaat in de koker hebben (release 4 november, eerste single The World Is Burning op 28 oktober). In Otto e Mezzo gebeurt het vandaag, de Italiaan is omgedoopt tot NMTH-podium: om 21.00 staat 45ACIDBABIES op het menu en om 22:30 Mountain States. Tussendoor doe je er goed aan om The Future’s Dust in DOOR mee te pakken, hele fijne band die je geheid meetrekt in die set.

Orange Maplewood op Popronde Heerlen, foto Dani Silvia

Orange Maplewood op Popronde Heerlen, foto Dani Silvia

HENGELO
Hengelo, Hengelo, Hengelo waar ging het mis tussen ons? Onze diepe liefde voor Twente blijft goeddeels onbeantwoord. De NMTH-route telt slechts één band en is daarom bij deze omgedoopt tot NMTH-brandpunt en wel om 18.00 uur met Orange Maplewood in De Peppel aan de Pastoriestraat. Niet overdrijven, want de hele Popronde telt slechts vijftien acts, begint om 14.30 uur met een Popronde preview van Jasper Schalks en eindigt na Avi On Fire (vanaf 19.30). Kom gerust wat eerder naar De Peppel, want Backgammon rockt daar om 16.00 uur al.


Popronde Assen, donderdag 20 oktober, hele programma hier

16:05 45ACIDBABIES (preview), Vanderveen CD-Afdeling, Koopmansplein 16
16:30 The Grand East (preview), Vanderveen CD-Afdeling, Koopmansplein 16
21:00 The Grand East, De Koppelpaarden, Markt 22
21:30 UNDAWN, De Dependance, Rolderstraat 5
21:45 Money & The Man, Manolitos, Markt 15
23:30 BARTEK, New Café Image, Rolderstraat 8-A
00:30 45ACIDBABIES, Zaal 11, Brinkstraat 71


Popronde Venlo, vrijdag 21 oktober, hele programma hier

21:15 EGO DREAMS, Vader Klaassens, Parade 67
23:00 Storksky, De Splinter, Dominicanenstraat 6-8
00:00 Orange Maplewood, Vader Klaassens, Parade 67
01:45 The Grand East, Grenswerk Zaal, Peperstraat 10


Popronde Dordrecht, zaterdag 22 oktober, hele programma hier

19:00 Storksky, Otto e Mezzo, Vismarkt 1
20:30 Money & The Man, Stadscafé Rijke & ZN, Voorstraat 260
21:00 45ACIDBABIES, Otto e Mezzo, Vismarkt 1
21:45 The Future’s Dust, DOOR, Voorstraat 142/144
22:30 Mountain States, Otto e Mezzo, Vismarkt 1


Popronde Hengelo, zondag 23 oktober, hele programma hier

18:00 Orange Maplewood, De Peppel, Pastoriestraat 23Deel dit artikel