Venus Tropicaux, foto: Shalita Dietrich

Venus Tropicaux, foto: Shalita Dietrich

Weekend! Maar eerst: vers van de Popronde-pers is dit nieuws van Venus Tropicaux. Het Rotterdamse post-punktrio komt met een debuut-EP en ‘Lycra Pants’ komt in september uit op Subroutine Records. Voorproefje Nexta zie/hoor je onderaan. Venus Tropicaux behoort tot de 27 acts die Never Mind The Hype selecteerde voor de Popronde.

Noise, shoegaze en post-punk uit Rotterdam-Zuid: Venus Tropicaux deelde lange tijd de oefenruimte met Rats On Rafts, maar is daar op eigen wijze – en in alle glitter, lycra en eingezinnigheid – uit gekomen. Wat weten we verder van het trio, behalve dat ze de Popronde- en de NMTH-selectie wisten te bekoren? Dat ze Amsterdam al veroverd hebben, van zoetigheid houden en die Roffa-ketting met trots dragen.

Verder houden Shelley (zang, gitaar) Shalita (bas, zang) en Zach (drums) muzikaal, in weerwil van hun kleding, minder van de bonte en meer van de duistere, nihilistische kant van de eighties. De debuut-EP ‘Lycra Pants’ verschijnt 2 september op 7″ vinyl bij Subroutine Records en wordt die vrijdag ook gepresenteerd, maar de locatie is nog geheim. Wij gokken op Roffa, dan het weekend erna een Incubate gig en vervolgens beginnen aan een hard, lang en bont Popronde-seizoen.

Live:
26/05/16 Rotown, Rotterdam // Venus Tropicaux DJ-set
04/06/16 Wereldburgers, Groningen // Festival De Nacht van Kunst en Wetenschap
11/06/16 Noordsingel Gevangenis, Rotterdam // Route du Nord Festival
23/06/16 Rotown, Rotterdam // Pre-party Eendrachtfestival

Als voorproefje van de debuut-EP verscheen enekele maanden terug al deze video voor ‘Nexta’:Deel dit artikel