King Woman

King Woman

DONDERdag en dat is toch ook vaak de dag voor releasedag. Op vrijdag komen vaak vele platen uit en ditmaal moeten we je toch echt wijzen op de nieuwe van de Gelderse rockers Automatic Sam en UK sludge metal-groep Ohhms. Maar ook het recent uitgebrachte werk van Zeal & Ardor, Dool, Paceshifters, Power Trip en King Woman is raak, evenals de net op NMTH geprimeurde hardcore EP van 18 Miles. Uitkijken doen we naar de aanstaande platen van Sólstafir, Ecstatic Vision, Moon Duo en Black Rainbows.

OHHMs - The FoolAl dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al méér dan 47 uur (afellen naar dat tweede etmaal, ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Zeal & Ardor – Come On Down
De Amerikaans-Zwitserse artiest Manuel Gagneux is een vaste gast in deze uitzending en zal dat nog wel even blijven. Op deze tweede single komen blues, gospel en black metal op zeer bijzondere en geslaagde wijze samen, maar je moet echt even die hele debuutplaat Devil Is Fine luisteren (en de recensie lezen). Zeal & Ardor is een van de acts waar we het meest naar uitzien op Roadburn. Organisator Walter Hoeijmakers legt uit wat er zo bijzonder is aan de Zwitserse act.

2. Automatic Sam – Storm Coming
Draaiden we vorige week de tweede, wederom goede single, pakken we toch weer terug op die vorige single. En wel om de simpele reden dat die maar in de kop blijft zitten. Erg sterk nummer van Automatic Sam. Meer reden: Morgen (31 maart) komt derde album Arcs uit op Goomah Music. Presentatie in Merleyn op dezelfde vrijdagavond en de Gelderse rockers hebben een bijzondere gast: Krishna is een samenwerking van Drvg Culture en leden van Dead Neanderthals. Vandaag kwam er trouwens een verse video los van het titelnummer Arcs.

3. Slow Worries – Bedside Manners
Shoegaze noise uit Amsterdam! We volgen Slow Worries al even, maar verliezen de groep toch telkens ook weer even uit het oog. Gelukkig schieten ze dan nu weer op het netvlies dankzij de nieuwe Girls Go Boom avond, waarvoor je vanavond naar Mono, Rotterdam gaat. Vanwege het motto: ‘Girls putting girls on stage’, maar zeker ook voor vanwege de line-up met Cusack, Lilith en deze formatie.

4. Dool – The Alpha
Wat een debuutalbum zeg, en zeker ook: wat een presentatie op Doomstad. En wat is het dan goed om te zien dat Dool afgelopen week (met Ggu;ll) de kleine zaal van 013 volspeelde met wederom een concert van hoog niveau. We mogen wel zeggen dat we vanaf opener Vantablack to-taal gegrepen zijn door de Rotterdamse band en dat The Alpha toch wel de best denkbare afsluiter is. De plaat boeit ook tot de laatste track en de recensie lees je hier.

5. King Woman – Utopia
Dat is de derde band met innemende vrouwenzang op rij en hoewel we daar best een beetje fan van zijn, is dat toch toeval. Dat we King Woman draaien daarentegen helemaal niet, want de groep uit de San Fran Bay Area heeft vorige maand met Created In The Image Of Suffering een heel sterke doomy plaat uitgebracht. En ook de nodige blokkenschema-dilemma’s kunnen ons er niet van weerhouden om op de Roadburn-vrijdag voor het podium in Extase te staan voor Kristina Esfandiar en de haren.

6. Black Rainbows – The Red Sky Above
Heavy terugslag van vorige week, maar nu wat hoger op de playlist. Black Rainbows hebben we vaker gedraaid en de zwaar ronkende Romeinen stellen weer niet teleur. Denk aan heavy psychstoner met een 70ies Sabbath-vibe en een Red Fang-groove. Errug lekker ja. Deze nieuwe track kwam tot ons via een sampler van het erg fijne Heavy Psych Sounds label, die 24-3 uitkwam en zeer de moeite is.

7. Paceshifters – Cut N Run
Ja, van die nieuwe Paceshifters-plaat (net 17 maart uit op Goomah) hadden we dus letterlijk elk van die 11 nummers kunnen kiezen. Klasse langspeler weer van onze favoriete post-grungers. Let op: we geven vandaag een Meet&Greet weg voor de show in EKKO op zaterdag 1 april. Die vindt plaats tijdens een Q&A die we live streamen vanaf onze Facebook-pagina.

8. Moon Duo – Sevens
Even gas terug voor de nieuwe Moon Duo. Even diep Krauten dus, met belletjes ditmaal. Zalig hoor. Dit is de tweede single van het tweede volume: Occult Architecture Vol. 2. Dat komt 15 mei uit op Sacred Bones Records. Deel 1 luister je op Bandcamp en de groep uit Portland, Oregon zie je woensdag 5 april op Eindhoven Psych Lab presents in de Effenaar.

9. Ecstatic Vision – Electric Step pt. 2
Ecstatic Vision uit Philadelphia zou op de komende Roadburn-editie niet misstaan, maar speelde vorig jaar al in 2016. Een van de vele artiesten die we helaas gemist hebben. Zonde, zo zeggen we op basis van de meer dan uitstekende heavy psych (‘Troglodyte Rock’, zeggen ze zelf) die ze op Raw Rock Fury loslaten. Relapse Records brengt die plaat 7 april uit. Op 29 april zie je ze in Doornroosje, Nijmegen met Death Alley.

10. Power Trip – Executioner’s Tax (Swing of The Axe)
Fakking hard en oldschool komt deze van Power Trip, die we al even kenden maar de clip is fonkelnieuw. Bovendien hebben we geen excuus nodig om de Amerikaanse hardcorepunk/metalgroep te draaien. Jij wel om ze niet te gaan zien in Nederland: 21 mei met Napalm Death in de Effenaar of 2 juni in Winston Kingdom.

11. 18 Miles – Theatre
‘Ze klinken hard, oprecht en vooral alsof ze het podium willen opvreten’, schreven we over 18 Miles. En dat gaan de hardcore mannen doen ook op 7 april in de Melkweg, samen met Hawser en Your Demise 2004. Ze brachten net de tweede EP Grey uit (en de eerste opnieuw) bij het Engelse Dream Atlantic Records. Meer over de Amsterdammers en die twee platen vind je hier.

12. Sólstafir – Bláfjall
Tweede geluid van de nieuwe Sólstafir is meteen een met kerkorgels aangezette tranentrekker van 8 minuten. Precies waar de IJslanders patent op hebben dus. Is het post-metal, prog of classic hard rock? Van alles een beetje en vooral diep melancholisch en meeslepend. Filmisch ook uiteraard, en zo verwachten we alweer behoorlijk veel van Berdreyminn, die 26 mei uitkomt op Season Of Mist.

13. OHHMS – The World
Afsluiten met ruim 6 minuten van de betere, loodzware sludge en prog metal. OHHMS uit Kent, UK brengt het debuutalbum The Fool op 31 maart uit op Holy Roar Records en we gaan er heel hard op. Luisteren en bestellen op Bandcamp.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel