Zeal & Ardor

Zeal & Ardor

R O C K! Jazeker, het is DONDERdag en dus teisteren we je trommelvliezen weer met je wekelijkse portie gedoseerd lawaai, all-out heavy, alternative, deviant en zoveel meer muziek. NMTH op Pinguin on the Rocks dus. Tune in and tune up. En hou je vast, want we scheuren weer van Noorwegen naar België naar de bruut Verdeelde Staten en via Zwitserland weer terug. Openen doen we deze jubileumeditie (hoezee! 50!) gewoon in Rotterdam en hoe.

LUISTER HIER naar de uitzending

Power Trip

Power Trip komt met Napalm Death naar Nederland

In totaal kreeg je al méér dan 41 uur (ruim anderhalf etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. GOLD – White Noise
Hopla, gewoon openen met een track van meer dan 5 minuten, in weerwil van alle radiowetten. Die gelden dan (wat ons betreft ook niet) als een nummer zo subliem en spannend is opgebouwd als White Noise. GOLD snijdt er bovendien veel rake, actuele punten mee aan. En dan hebben we het niet alleen over Twin Peaks. Het nummer staat op het derde album Optimist dat 24 februari uitkomt via Ván Records. Pre-orderen aanbevolen.

2. Black Map – In Ruin
Dit Amerikaanse trio was ons totaal onbekend tot ze in de mailbox ploften. De promo van In Droves althans, de plaat die het Duitse Long Branch Records op 10 maart uitbrengt. Ruin is de tweede single. Het Californische trio rockt ‘m zwaar, maar etaleert (dankzij de melodieuze zang) ook een toegankelijker kant.

3. Every Stranger Looks Like You – ‘Self Portrait’, 2016
Zijn we weer met het Belgische Every Stranger Looks Like You en dit post-hardcore prijsnummer. Gewoon omdat we het fakkin vette track vinden. Vooruit: En omdat de plaat Bluest Shade Of Black bijna (24-02) uitkomt.

4. Zeal & Ardor – Come On Down
Ook Zeal & Ardor keert terug en dat al na een week, wederom met deze tweede single waarin blues, gospel en black metal op zeer bijzondere en geslaagde wijze samenkomen. De band van de Zwitser Manuel Gagneux staat voor een van de meest bijzondere boekingen van Roadburn. Debuutalbum Devil Is Fine (lees de recensie hier) wordt 24 februari wereldwijd uitgegeven door ADA/MVKA Music. Ons ongeduld naar een eerste live-ervaring wordt enigszins gestild door deze livesessie van Couleur 3.

5. Ty Segall – Break A Guitar
In de rewind deze geweldige nieuwe track van Ty Segall die meer dan terecht op Pinguin rotation staat. We schreven het vorige week al: ‘deze tweede single is Ty zoals we Ty kennen en liefhebben: ruig, fuzzy en catchy garagerockend. Het zelfgetitelde album is 27 januari uitgekomen via Drag City/V2. Nederlandse data? Lowlands op 18 augustus!’

6. Ron Gallo – Young Lady, You’re Scaring Me
Stellen we je voor aan alweer de derde track op rij van Ron Gallo, een toffe Amerikaanse dude met een Brian May-kapsel, gevatte, punky teksten en beste garage rock ’n roll songs. Album Heavy Meta komt 3 februari uit via New West Records.

7. The Naked Sweat Drips – Insanity Road
De plaat Pyscho Sister van The Naked Sweat Drips is net uit en volgens de band uit Boxmeer gaat het retegoed, met onder meer een notering im de Vinyl 33. Zwetere, psychedelische stonerrock serveren de mannen en Insanity Road is het waanzinnige openingsnummer.

8. Donkey Kung Fu – Friendship Is Magic
Wacht even; Donkey Kung Fu, waar las je die naam nu al eerder? Hier, op NMTH natuurlijk. We draaiden de eerste single Follow The Money en tipten ze voor Grasnapolsky (dit weekend bij het pittoreske Radio Kootwijk). Goede timing, want de Mokumers brachten meteen een tweede garagepunker uit.

9. Demonic Death Judge – Heavy Chase
We trekken ze echt overal vandaan deze week: de naam Demonic Death Judge klinkt als de donkerste van het donkerste qua dood metaal, maar het handelt om de betere Finse fuzzy stonerrock en sludge. Heavy Chase zit zwaar op je hielen. Het album Seaweed is net uit op Suicide Records.

10. King Woman – Deny
Even ‘terugschakelen’ of ehm herbezinnen met King Woman, fijne Amerikaanse doomy shoegazende band die met True Widow naar onder meer Roadburn komt. Let ook op album Created in the Image of Suffering dat 24 februari op Relapse Records dropt.

11. Hey Satan – In Cold Blood
Zwitserse surprise in de mailbox. Heavy rockend stoner-trio Hey Satan heeft het debuutalbum af en dat trekken we best wel goed. Streamt op Bandcamp, komt uit op Cold Smoke Records en dit is de leadsong. Lekker Lausanne, dat is verdikkeme al de tweede track uit deze plaats in de uitzending!

Jagged_Vision_Death_is_this_world_Cover

Jagged Vision – Death is this World

12. Power Trip – Nightmare Logic
Doorpakken maar met Power Trip, dat toch wel de betere hardcore metal serveert. De band uit Dallas, Texas brengt 24 februari tweede plaat Nightmare Logic uit op Southern Lord en na de opener hebben we vandaag de verse titeltrack voor je. Powertripje hoor. 30 april en 21 mei te zien met o.a. Napalm Death en Brujeria in Patronaat en Effenaar.

13. Hark – Disintegrate
De Welshe geweldenaren laten je proeven van alweer een single van het tweede alvum Machinations. Disintegrate is typisch Hark: bruut sludgende heavy rock, met een stukje gekte en gitaarvirtuositeit die een Mastodon ook heeft. Eind maart te zien met Conan en Downfall Of Gaia in Rotterdam, Brussel en Arnhem.

14. Jagged Vision – Betrayer
Nog een promo-ontdekking: Jagged Vision zorgt voor een van de meest furieuze sludge en stoner metal releases in tijden. Ze hebben ook het lef om er een proggy gitaarsolo doorheen te mikken, maar het is bovenal een kwestie van hardcore batterijvuur in je middenrif. Het Noorse vijftal debuteerde in 2014 en opvolger Death Is This World komt 10 maart uit via Fysisk Format. Betrayer opent de plaat. Sick artwork trouwens. Bestellen kan via deze url.

15. BEAR – Masks
Belgische bruutheid! Math-/techmetal-groep BEAR sluit af met de nieuwe single en video ‘Masks’, die bij Metal Injection primeurde. Het nummer stamt van het derde album ‘///’, dat 7 april uit zal komen via Basick Records.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel