Zeal and ArdorEén van de meest bijzondere muzikanten die in 2016 bovendreef en zelfs binnen het toch rijk geschakeerde, en met tal van unieke en curieuze boekingen opgesierde Roadburn-programma één van de meest bijzondere boekingen. Wat Zeal & Ardor, een project van de Zwitsers/Amerikaanse muzikant Manuel Gagneux, uit delen gospel, (black) metal en blues heeft bereid is één van de meest interessante brouwsels in jaren. Opmerkelijke luisterervaring gegarandeerd, maar hoe zou dat live zijn? Dankzij het Zwitserse Couleur 3 kunnen we vast een tip van de sluier lichten: zij namen een sessie met Zeal & Ardor op, waarvan je vandaag Devil Is Fine ziet.

Devil Is Fine is het titelnummer van het debuutalbum, waar de meesten van ons nog helemaal niet zoveel van weten. Ja, er zijn behalve het titelnummer nog twee tracks los (We draaiden Come On Down net op Pinguin on the Rocks, je vindt de audio onderaan), maar dat album is alleen op vinyl verschenen dankzij Reflections Records. Gelukkig komt daar verandering in: Devil Is Fine krijgt 24 februari een wereldwijde release via MVKA Music.

Tijd om in die sessie te duiken. Die is live opgenomen op 18 januari in de radiostudio van Couleur 3 in Lausanne, Zwitserland.
Deel dit artikel