Bathsheba

Bathsheba

DONDERdag en dus heavy muziek door je trommelbuizen van NMTH via de wekelijkse radioshow op Pinguin on the Rocks. Met de kerst in zicht is dit ook de laatste reguliere editie met een mep verse tracks die van heavy naar alternative naar deviant to the bone gaan.

LUISTER HIER naar de uitzending

Blue Crime op Noorderslag, foto Rick de Visser

Blue Crime op Noorderslag, foto Rick de Visser

We wilden er niet per se een festival uitlichten, maar al snel bleek dat we wel uitermate lekkere tracks van een Noorderslag-act (BARTEK), drie Eurosonic/Grunnsonic/Altersonic-groepen (Money & The Man, De Kat en The Guru Guru), een Roadburn- (Wretch) en een Into The Void-boeking (Bathsheba) hadden staan. Verder gaat het van US street doom, New York modern black, Japanse psych en weirde Zweedse stoner tot Belgische noise en math en Amsterdamse shoegaze, garage en Eindhoven Rock City sleazepunk. De hoofdrol is duidelijk voor D O O M.

In totaal kreeg je al méér dan 34 uur (bijna anderhalf etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Ron Gallo – Please Yourself
Wat beter dan beginnen met lekkere no-nonsense en bevlogen Amerikaanse rock ’n roll? Ron Gallo brengt zijn debuutalbum Heavy Meta op 3 februari uit via New West Records. De video duurt een stuk langer, vanwege een belangrijke ‘open brief aan de wereld’ van Gallo die je toch even moet horen:

2. BARTEK – Snowman
Het was al even bekend dat BARTEK op Noorderslag staat, maar er kwam net meer nieuws los: Suburban tekende de Amsterdamse garagefuzzers en brengt het debuutalbum in het voorjaar uit.

3. Blue Crime – Gypsy Cat
Een van de vele (ruim 80!) acts op het 24-uurs festival Van Onderen in Paradiso op 7 januari. De Amsterdamse shoegaze-dreampoppers Blue Crime brachten ook net een fijne 7” uit met ook deze single en hebben zich nu afgezonderd om aan nieuw materiaal te werken.

4. Money & The Man – The World Is Burning
De laatste namen voor Gunn- en Eurosonic zijn bekend en jazeker: Popronde-helden Money & The Man komen ook naar Groningen midden januari. De garagebluesers uit Zwolle worden namelijk afgevaardigd door Poppunt Overijssel. Goede zaak. Groningen is burning…

5. Wretch – Running out of Days
Goede, beetje oldschool doom-plaat die hier steeds meer gaat leven en daar hielp de recensie ongetwijfeld bij. Wretch speelt in april de eerste Europese show op het Roadburn festival in Tilburg.

6. The Guru Guru – We Had Been Drinkin’ Bad Stuff
The Guru Guru heeft een debuutalbum in de koker: De Belgische belofte gaat PCHEW op 24 maart 2017 op Rumble Heap Record uitbrengen. De eerste single belooft vast veel en hoor je hieronder. Op 13 januari spelen ze op Altersonic.

7. Heretic – Godless Masters, Savage Bastards
Heretic ken je misschien van het Peter Pan Speedrock tribute en inderdaad: de klok slaat weer Eindhoven Rock City. En ook: sleazepunk. Ze brachten hun album Underdogs from the Underworld uit op het Duitse Van Records (2016) en daarvan zie je nu een clip voor Godless Masters, Savage Bastards:

8. Bathsheba – Demon 13
Net bevestigd voor Into The Void in Leeuwarden: Bathsheba is niet zo bijbels als de naam doet vermoeden, maar meer van de atmosferische doom. De groep uit het Belgische Genk bracht net deze inktzwarte track uit. Het album volgt 24 februari op Svart Records.

9. Spitfire – Kill Me
Meer Belgische waer: Het Antwerpse Spitfire heeft een wrede, spannende clip met de Nederlandse ster Kimberley Klaver en Michael De Meulder in de hoofdrollen. Debuutalbum ‘State of Mind’ van het groove- en melodieus rockende trio wordt 14 januari gepresenteerd in Altstadt, Eindhoven.

Black Anvil

Black Anvil

10. R.I.P. – In the Wind Pt. 1
‘Portland street doom’ van R.I.P., wiens debuutplaat In The Wind in de States al eerder uitkwam. RidingEasy Records brengt de release hier op 3 februari 2017 uit. Goed spul.

11. Black Anvil – As Was
Titelnummer van het aanstaande album, dat Black Anvil (treffend geportretteerd op de foto rechts) op 13 januari wereldwijd uitbrengt op Relapse Records. Denk: moderne black metal uit New York.

12. De Kat – Rolls Royce
Hele fijne Groningse psychblues-groep die onder meer op Le Mini Who al indruk maakte en nu ook geboekt is voor Grunnsonic. Terecht.

13. The Silence – Ritual Of The Sun
Totaal leipe en experimentele Japanse psychfolk. Ritual of the Sun heeft als ondertitel (Worm Hole to the Universe) meegekregen.

14. Salem’s Pot – Tranny Takes a Trip
Ja, dat is een trip ja. En of je daarvoor eerst de marihuana van Salem moet roken betwijfelen we. De Zweden voeren je wel geheid mee met deze langgerekte psychstoner.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel