BARTEK op Popronde Emmen, foto Jan Lenting

BARTEK op Popronde Emmen, foto Jan Lenting

De mannen van BARTEK en Suburban zijn nog niet aan de kerst- en andere borrels, maar bij dezen hebben ze wel een neut of wat verdiend. Het goede nieuws is dat Suburban Records, het notoire sleazy label uit Haarlem, de Amsterdamse jongens getekend heeft. En dat leidt er weer toe dat BARTEK in de voorjaar het debuutalbum al uitbrengt.

BARTEK blies redelijk wat Poprondes weg (ruim dertig steden om preciezer te zijn) met hun fuzzy garagerock en kwam ook nog met een hele fijne Beach EP op de proppen. Lees de review hier. En zoals het dan vaak gaat; leidde een bovengemiddeld Popronde-traject tot een boeking op Noorderslag. Hoezee. De drie jongens bezweren dat dan nog maart het begin is en beloven dat ze in 2017 “de Hollandse bodem eens flink gaan omploegen”.

Ze hebben ook nog een mission en fashion statement voor je: “Kijk, we maken no-nonsense fuzzrock, keiharde popliedjes met een slacker vibe. De band is ontstaan omdat er overal om ons heen zo moeilijk werd gedaan over liedjes, stijl en muziek. We zijn uiteindelijk gewoon catchy liedjes gaan maken en die hard & snel gaan spelen. Het is allemaal down to earth, witte T-shirtjes en hier en daar een trainingspak. Maar dan wel fucking strak en goed.”

Juistem. De boekingen lopen al aardig, onder meer Grasnapolsky legde ze al vast. En zo kun je het powertrio ook tijdens Eurosonic op de Suburban Records Beers, Bands & Burgers II Showcase zien en zijn er dit jaar nog twee kansen en wel op 30 december in ACU en Rotown. Alle data onder de muziek.

Live:
30 december – ACU, Utrecht (w/ St. Tropez)
30 december – Rotown, Rotterdam
07 januari – Cayen, Enkhuizen (w/ 45Acidbabies),
13 januari – Suburban Records – Beers Bands & Burgers, Groningen The Gym – 17.00
14 januari – Noorderslag, Groningen (Marathonzaal: 01.45)
21 januari – de Meester, Almere
03 februari – So What!, Gouda (w/ St. Tropez)
11 februari – Grasnapolsky, Radio KootwijkDeel dit artikel