Cherry Glazerr

Cherry Glazerr

Bartek op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Bartek op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

DONDERdag en dus heavy muziek in je oorschelpen van NMTH via de wekelijkse radioshow op Pinguin on the Rocks en we hebben weer 15 verse tracks voor je die van heavy naar alternative naar deviant to the bone gaan. We hebben verse Popronde-tracks van je van Money & The Man (titelnummer debuutplaat net uit), BARTEK (net de EP uit) en The Grand East (net clip van het recente album uit). Ook de laatste single van ZEUS voor ze ermee stoppen. Plus allerlei nieuwe waar, die zo van Los Angeles, naar Zweden (classic track), terug naar Brazilië, naar Australië (nog meer classic track!) en weer naar Chicago voor een pot bedwelmende black die we op Incubate terug gaan zien.

Die afsluitende louterende track van Esben and the Witch laat je smekend om meer achter. Dat kun je krijgen, op NMTH.nl en volgende week zijn we terug op Pinguin on the Rocks.

In totaal kreeg je al méér dan 26 uur (ruim een etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Cherry Glazerr – I Told You I’d Be With The Guys
Openen met een track van een band die we nog niet zo lang kennen. Cherry Glazerr is het geesteskind van de 19-jarige Clementine Creevy uit Los Angeles. Op haar 15e schreef ze haar debuutalbum op haar slaapkamer, een verzameling hoekige catchy indie rocksongs uitgebracht door Burger Records. Inmiddels heeft ze een rockband en zit ze op Secretly Canadian, waar 20 januari 2017 het album ‘Apocalipstick’ uitkomt. Dit is de eerste single.

Datura4HairyMountainART (1024x1024)2. BARTEK – Beach
Op voor een portie rock dan, catchy garagepunk van Amsterdamse makelijk zelfs. De EP is zo vers van de pers dat die net een dag op Spotify staat en hier lees je de recensie. BARTEK dus, onthoud die naam. En ga ze zien.

3. Datura4 – Fools Gold Rush
Stonerrrr. Hadden we even nodig ook. Geen hardhitting, zompige stoner, maar de psychedelische variant. Datura4 uit Perth, Australië houdt duidelijk ook van 70ies psychrock, shoegaze en wah-wah pedalen. Album Hairy Mountain volgt 28 oktober via Alive Naturalsound Records.

4. Money & The Man – The World Is Burning
Jazeker, Money & The Man brengt deze track morgen uit, dus je hoorde ‘m hier eerst. En op de Popronde natuurlijk, waar Henk Wesselink en Ymte Koekkoek luid garagebluesend overheen daveren. En naam maken. Wij zagen ze in een winkel in Haarlem bijvoorbeeld en jij vanavond weer in Leiden, morgen in Leeuwarden en zondag in Hoorn. De gelijknamige EP komt 4 november uit op BERT.

5. Shaman’s Harvest – Here It Comes
Dikke rockband uit de VS, die aan die kant van de grote plas beduidend meer potten gebroken heeft dan hier. Tijd om daar verandering in te brengen, dachten ze zo. Begin 2017 gaan ze hun eerste Europa meters maken als support van Black Stone Cherry. Op 29 januari landen ze in in Doornroosje. Mascot Label Group gaat ervoor zorgen dat ze hier straks ook headline tours kunnen doen en bracht deze video vorige week uit.

6. The Grand East – Rabbits & Children
Mooi rustpunt denk je dan bij dat fraaie intro van Rabbits & Children, maar dan ken je The Grand East (en NMTH) niet. Een halve minuut verder zet frontman Arthur Akkermans die strot weer op, ragt Joris van den Berg dat Hammond-orgel weer af en komt de hele band weer op stoom. Heerlijke bluesy rock mensen. De plaat Movano Camerata kwam eerder deze maand uit op Goomah Records, ze zijn niet voor niets een van de meest geboekte bands op de Popronde en net bevestigd voor Noorderslag.

7. Wolf People – Ninth Night
Weer een verraderlijk intro, want Ninth Night gaat al vlot een paar versnellingen verder. Psychedelisch rockend, fuzzend, folky en ook sludgend komen deze vier jongens verrassend uit de hoek rond Londen. Nog even geduld op die nieuwe plaat. Ruins komt 11 november uit op Jagjaguwar, met nog veel meer verbazingwekkend divers kwaliteitsspul.

8. ZEUS – Everything
We moesten een beetje aan grunge en dan vooral Soundgarden denken bij deze heavy rockende track van ZEUS, terwijl het refrein wel weer iets typisch Metallica heeft. Het rockt in ieder geval dik en is de laatste track van de Amsterdamse rockband, voordat drie van de vier leden doorgaan onder de naam Engine Room.

9. Asteroid – Last Days
Op 11 november komt het Zweedse Asteroid met III, het eerste album in zes jaar. Van die plaat op Fuzzorama Records laat het psych-trio uit Örebro je vast Last Days horen. Duidelijk te horen zijn invloeden van stoner, Led Zeppelin, US blues en Zweedse folk.

10. I Am The Sun – I Saw The Reaper
Hoe ze dat in Brazilië doen? Zo. Vettige stonerrock neerzetten. En met ene stem eroverheen brullen en dan met die tweede gaan grunten en screamen. De plaat Death Water is net uit, staat vol stoner metal (met opvallende vocale keuzes) en hieronder te beluisteren

Oozing Wound - Whatever Forever

Oozing Wound – Whatever Forever

11. 11Paranoias – Milk Of Amnesia
Niet voor de poes deze band, zo zagen we op Roadburn 2014. 11Paranoias herbergt Mike Vest (ex-Bong) en Adam Richardson van wijlen Ramesses. Volgende maand komt het nieuwe album Reliquary For A Dreamed Of world uit via Ritual Productions en Milk Of Amnesia is de jongste single.

12. Voltage – Matchbox
70ies rock ’n roll uit Brabant. De mannen van Voltage weten de geschiedenis in The Voice Of Holland knap te verbergen en staan op 2 december na Status Quo in de HMH. Denk: Status Quo + AC/DC met invloeden van southern rock a la ZZ TOP. Voltage speelde al op Zwarte Cross en Paaspop, vanavond zie je ze in TivoliVredenburg, zaterdag op de Bluesroute in Helmond, 2/12 dus in de HMH en 16/12 op het eigen Rockin’ Roots Fest @ Cacaofabriek, Helmond

13. Oozing Wound – Diver
Stukje black metal dan? Zeker wel en vooral omdat het Oozing Wound is. De band uit Chicago levert bedwelmende atmosferische en trashy black met screams, in een geluid dat ze zelf als ‘speed space metal’ omschrijven. 18/11 te zien in HetBos, Antwerpen, 5/12 in MAGASIN4, Brussel en 10/12 op Incubate in Tilburg.

14. Esben and the Witch – Marking The Heart Of A Serpent
Even terugschakelen. Trouwe luisteraars weten: we sluiten af met een lange track. En wat voor een. Esben and the Witch zweeft ergens tussen post-rock, gothic pop en atmosferische doomy rock. Prachtig opgebouwd dit nummer, dat net boven de 10 minuten klokt en opent met ingetogen instrumentatie en de zalvende zang van Rachel Davies. Lieflijk en misleidend, want na 4 minuten gaat de geest erin om des postrocks door te bouwen naar een razend intense zenith. Exemplarisch voor nieuwe plaat Older Terrors, die we vandaag op NMTH primeurden.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel