soundgarden-live-albumRIP Chris Cornell, om te beginnen. Wat een verlies, wederom verlaat een grootheid uit de rockmuziek het leven veel te vroeg. 52 jaar werd hij slechts. AP meldt dat de zanger woensdagnacht in Detroit overleden is. Chris Cornell is de man die met die iconische stem onze jeugd kleurde. Allereerst met Soundgarden (Badmotorfinger!), na de split maakte hij als solo-artiest vele platen, een hele mooie met Temple of the Dog (eerbetoon aan een overleden vriend met ook leden van Pearl Jam) en later drie sterke langspelers met Audioslave. Met die ‘hardrock supergroep’ met leden van Rage Against The Machine stond hij in 2003 nog op Pinkpop en deed hij eerder dit jaar nog een show op een anti-Trump rally. Met Soundgarden was Cornell bezig aan een tournee ter ere van de 25e verjaardag van Badmotorfinger en we droomden dan ook van Nederlandse data. Zo stond hij gisteren nog op het podium in Detroit voor wat zijn laatste show ooit bleek.

Welkom bij de kortste playlist ooit van deze NMTH x Pinguin Radio show. Heeft ons 63 afleveringen gekost, maar het is dan toch gelukt om een playlist met slechts elf tracks samen te stellen. Daar zijn overigens goede redenen voor. We kijken nog even terug naar zondag, toen Doomstad #2 ‘Ekko naar een fucking afstraffing en de verdoemenis‘ hielp. Lekker. Briqueville doet niet aan korte nummers vandaar.

Hallo Venray in Paard, foto Jan Rijk

Hallo Venray in Paard, foto Jan Rijk

We hebben nieuw materiaal van onder meer Elder, Boris en Farflung en die doen ook al niet aan kort van stof nummers. Het enige nummer dat onder de 3 minuten klokt is van een andere band die ons live weer verbaasde. De inmiddels 30-jarige Hagenezen van Hallo Venray hebben weer een goede plaat, ze stellen live nooit teleur en ze zijn goed voor de opener van de show. En eigenlijk hadden we ook Textures moeten draaien, maar die houdt je tegoed!

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al ruim 51 uur (ruim twee etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Soundgarden – Rusty Cage
We hadden hier natuurlijk tientallen nummers kunnen draaien. Materiaal van de Soundgarden-platen Badmotorfinger en Superunknown komt hier de hele ochtend al voorbij, gevolgd door het prachtige project Temple Of The Dog en afgetopt met lekker vettig rockende Audioslave-tracks. Terug naar waar het voor ons allemaal begon dan maar: Rusty Cage van die klasse plaat Badmotorfinger. RIP Chris.

2. Hallo Venray – Blood
Potver wat zijn Henk Koorn en zijn mannen weer in vorm zeg. Wat was dat genieten in EKKO en een dag later in Paard van Troje gewoon weer. Lees hier alles over die thuismatch met ook The Hazzah.

3. Black Rainbows – The Red Sky Above
We gooien wat heavy spul uit de oude doos op je en dan zijn deze zwaar fuzznede psych-stonende Italianen algauw favoriet. Is pas sinds maart uit deze dubbeldikke track.

4. Ulrika Spacek – Full Of Men
Even de voet van het pedaal met Ulrika Spacek. De Londense psych- en dreampop-groep overtuigde ons onder meer op Eindhoven Psych Lab en ze hebben opeens de tweede plaat al af. Iets subtieler wellicht, Modern English Decoration komt 2 juni uit via Tough Love Records.

5. Boris – Absolutego
Nieuwe Boris track, sjawel! De Japanners kunnen altijd op onze adoratie rekenen en Absolutego verdient dat ook. Dit is de eerste single van Dear, het 23e studioalbum, dat de nu 25-jarige groep op 14 juli uitbrengt via Sargent House. Zwaar ok!

6. Beastmaker – Evil One
Bastaard-zonen van Sabbath en Danzig. Album Inside The Skull komt morgen uit op Rise Above Records (albumstream bij Loudwire) . En dit is de heerlijke tweede single (en albumopener). En dit de video:

7. Power Trip – Executioner’s Tax (Swing Of The Axe)
Stukje onvervalste oldskool metal en het nummer waarmee de Doomany Dj’s zondag bij Doomstad de meeste handen op elkaar kregen…

8. Vibravoid – Wake Up Before You Die
Duitse psychedelische en acidrock op het label Stoned Karma Records. Vibravoid brengt het album Wake Up Before You Die op 30 juni uit en het titelnummer is al even uit.

9. Elder – Staving Off Truth
Fuck yeah! We hadden even niet op zitten letten, want dit is alweer de tweede single van de aanstaande Elder plaat en we zijn zwaaaaaaaarrr fan van de Boston doomers. Zeker sinds die totaal geweldige show op Roadburn in het Patronaat. Ok, we zijn de beroerdste niet, op Bandcamp vind je de vorige single (en bestel je meteen die plaat).

10. Farflung – You Will Kill For Me
Zware kosmische rock uit Los Angeles en een favoriet van head honcho Waldo achter de Doomstad-decks. Van de plaat Unwound Celluloid Frown die nog meer spacerock en krautpunk herbergt en vorig maand uitkwam op Heavy Psych Sounds.

11. Briqueville – Akte VI
Met Briqueville stond er weer een Belgische act op DOOMSTAD. De doomers hebben net het tweede album II uit, dat bestaat uit Akte V, VI en VII en in EKKO gingen wij ook in drie klappen om. Drie lange, zwaar doomende klappen met voldoende psychedelische gitaarlijnen en opbouw om het bizar spannend te houden. Wie had gedacht dat dit de lichtst verteerbare band van de avond zou zijn… Afijn, op naar Doomstad 3 na de zomer!

Akte VI from briqueville on Vimeo.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel