Artwork door Bob Mollema

Artwork door Bob Mollema

Zondag is het tijd voor Doomstad #2 in EKKO en dus zetten we twee bands van deze editie in het zonnetje: de tamelijk onverbiddelijke headliner The Body en Briqueville doet ruim elf doomende minuten lang het licht uit. We gaan nog eens terug naar Planet Roadburn met ons video-interview met SUMAC en deze track. De Popronde-selectie is ook bekend en zit weer vol ruwe parels. We lichten er drie uit en dan hebben we ook nog twee oud-deelnemers in de hoed.

Verder vertegenwoordigen Paceshifters en King Hiss de Lage Landen op meer dan overtuigende wijze en hebebn we verrassingen uit Portugal, New York, Frankrijk en Duitsland: Ook Samsara Blues Experiment heeft een heerlijk nieuw album en krijgt ruim 10 minuten de tijd. Jazeker.

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al ruim 51 uur (ruim twee etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Roya – A Sickness
New Yorkse surprise op Burger Records! Nieuwe psychpop en post-punk. Very Allah-Las en dus onderkoeld en relaxed. 2 juni volgt de plaat.

2. Paceshifters – Stranger
Net een deal getekend bij het fijne Engelse label Hassle Records en dus trakteerde Paceshifters de Engelsen op dit gratis nummer. Die kenden wij al van album Waiting To Derail, dat Hassle later dit jaar internationaal gaat laten ontsporen.

3. Blackbird Hill – Trigger Law
Frans duo vlamt die heavy Delta blues er vol op. Blackbird Hill heeft net de Midday Moonlight EP uit en die is zes keer zeer de moeite. Hele fijne verrassing in de mailbox deze band.


POPRONDE BLOK

4. Baby Galaxy – Untitled
Maastrichtse noise en meer rockers. Ze hebben een goede plaat uit via Subroutine en gaan zich dit najaar zeker een slag of vijftien tot twintig in de rondte spelen. Hier nog eens die mooie Duitse sessie:

5. Mexican Surf – In A Cloud
Ze komen uit Oss en maken hele chille fuzzy garage. Mexican Surf speelt veel met Popronde 2016 helden Bartek en heeft net een 7” uit op Waaghals Records. Zijn wij ook een beetje van in de wolken.

6. OBESE – Dunderhead
Bij OBESE hebben ze een nieuwe zanger (en een nieuwe plaat op de plank) en dus doen ze gewoon nog eens mee met de Popronde. Hel ja. Utrecht stonersludge in je gezichtje. Dit is de eerste track waarop je Vladimir Stevic hoort en deze video is ook deels van zijn hand:


7. Earth Electric – Mountains and Conquerors (Pt. 2)
Portugese heavy psych zagen we ook niet aankomen, althans niet op de jongste Eurosonic toen het Zuid-Europese land in de schijnwerpers stond. Gewoon uitnodigen voor 2018, want de band uit Lissabon lijkt er klaar voor. Debuutalbum Vol. 1: Solar komt morgen uit op Season Of Mist.

8. SUMAC – Rigid Man
Back to Planet Roadburn again. We sleepten held Aaron Turner (o.a. Isis, Old Man Gloom en Mamiffer en nu dus SUMAC) na een totaal genadeloze show in Patronaat voor de camera. Hij lijkt wat boos te kijken, maar Aaron heeft van alles te vertellen over Roadburn, z’n angsten, SUMAC en samenwerken met Keiji Haino in Japan:

9. King Hiss – Tourniquet
Draaiden we vorige week al in het kader van Graspop en we hebben gewoon weer een goede reden: de West-Vlaamse stoners van King Hiss hebben net een tourreport online geslingerd. Let op: Naast Graspop, Antwerp Metal Fest en Alcatraz zie je ze ook in Nederland en wel morgen in het Stroomhuis en 1 juli op RosRock.

Samsara Blues Experiment10. Samsara Blues Experiment – Vipassana
Een van onze favoriete Duitse bands, maar we zijn dan ook zwaar fan van die eindeloze psychblues. Samsara Blues Experiment brengt morgen het album On With The Universe uit op Electric Magic en deze kneiter van ruim tien minuten is een van de singles. Trust us: you wanna hear & live this magic.

11. Fake Billy – Bikini Girl
Van een vorige Popronde of 2, maar nog o zo lekker op dreef en Fake Billy heeft bovendien ook morgen het nieuwe album Lipgloss uit. Dit is de vorige single.

12. The Shady Greys – Scream & Shout
Om nog maar eens aan te geven dat de Popronde je echt een goed platform kan geven, hier na Fake Billy nog een voormalige Popronde-favoriet die net een goed album uit heeft. En ja, we hadden ook Iguana Death Cult, Lookapony, Automatic Sam en zo vele anderen kunnen noemen. Ditmaal alle eer aan The Shady Greys, dat internationale, in Amsterdam zetelende garagebluesduo. Check dat hele dirty bluespunkende album hier.


DOOMSTAD BLOK

13. The Body – Holocaust
The Body is niet voor de poes nee. De band uit Portland gaat voor een best genadeloze, altijd verfrissend martelende mix van black, noise en distorted nihilisme. Ze deden onlangs een Record Store Day 7” voor de platenzaak Sisters Of Christ uit New Orleans. Kun je gratis downen hieronder. Nog beter plan is zondag naar EKKO te komen, waar the Body met land- en labelgenoten Uniform DOOMSTAD gaat verbijsteren. We mochten de mayhem al eens op Roadburn aanschouwen:

14. Briqueville – Akte V
En dan is er weer een Belgische act op DOOMSTAD, dat was met Steak Number Eight dan ook zeer goed bevallen. Briqueville is andere koek. De doomers hebben net het tweede album II uit, dat bestaat uit Akte V, VI en VII. Dit is de eerste. In EKKO gaan wij en jij voor de volledige duisternis van deze goud gemaskerde post-metal bruten. Deze kortfilm is van de vorige single, maar geeft je toch ook vast een visuele impressie. Tot zondag!

Akte VI from briqueville on Vimeo.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel