Mexican SurfJazeker, maak nu kennis met Mexican Surf en straks met de Stay Away EP. Komt er op het Gelderse label een 7″ uit met twee nummers, de jongens verdubbelen dat online tot een EP. Het verhaal van de garagerockers uit Oss is nog veel mooier, want de release op Waaghals Records gaat vergezeld van een dubbele presentatie in de platenzaken van De Waaghals in Arnhem en Nijmegen. En wel op zaterdag 22 april, de dag die in de agenda’s staat gemarkeerd als Record Store Day. Nice one. De thuisbasis wordt diezelfde avond bediend als ze de EP presenteren in De Groene Engel. De te gekke Belgische band Mind Rays speelt dan in het voorprogramma.

En dat is nog maar het begin van een mep goede livedata, want de Ossenaren zijn ook gestrikt voor festivals als (het door Nightbirds geprogrammeerde) Kingsday in Venlo, Prilpop in Sevenum (‘meer informatie volgt na carnaval’…) en Gaellus Open Air in Tienray. Bovendien gaan ze onder meer met Bartek op stap: Mexican Surf is te gast bij Barteks cd-release in Cinetol, Amsterdam (13 april), plus onder meer op 28 april op een fijne avond in Hall Of Fame, Tilburg met naast Bartek ook 45ACIDBABIES & Lookapony.

Mexican Surf maakt fuzzy garage met een prettige surf-inslag. Dat gaat van laidback in de eerder uitgebrachte video Guts (2015) tot meer opgefokte gekheid in de recentere clip van Stay Away (hierboven). Ze reppen zelf van een ‘chaotische strakke set aan tropische garagesurfpunk’. Live slopen ze naast de zaal ook een Piñata naar het schijnt. We kijken dan ook met vertrouwen vooruit naar de gelijknamige EP en reikhalzend naar de liveshows, zeker nadat ze onderstaande footage loslieten van de opening van de Reinsburg (skate) bowl afgelopen weekend in Stuttgart.

poster_22april_def Mexican SurfLIVE:
Za 18 Maart: Nikspack festival OJC Niks (Horst)
Za 18 Maart: Stockrock (Schaijk)
Do 30 Maart: Sugarfactory (Amsterdam)
Za 08 April: OJC Nirwana Ragfest (Lierop)
Do 13 April: Cinetol cd-release van Bartek (w/Bartek) (Amsterdam)
Zo 16 April: Prilpop (Sevenum)
Za 22 April: Waaghals Arnhem (vroeg op de middag) + Nijmegen (laat op middag) Recordstore Day Vinyl Release VINYL 7” Release op Waaghals Records
Za 22 April: Groene Engel (Oss) EP RELEASE
Do 27 April: Kingsday Festival Grenswerk (Venlo)
Zo 30 April: ’t Stroomhuisje (w/The Wytches (UK) (Eindhoven)
Vr 28 April: Hall Of Fame (w/Bartek & 45ACIDBABIES & Lookapony) (Tilburg)
Vr 26 Mei: Poptrash in De Nieuwe Anita (Amsterdam)
Zo 04 Juni: Gaellus Open Air (Tienray)Deel dit artikel