Gojira in TivoliVredenburg, foto Paul Verhagen

Gojira in TivoliVredenburg, foto Paul Verhagen

Speciale uitzending helemaal in het teken van Graspop Metal Meeting! Graspop, dat is toch België? Klopt: Never Mind The Hype steekt vol bravoure de grens over, waar we schone festivals vinden als Rock Werchter, Sjock, Retie Rockt en Graspop dat zich van 16 tot en met 18 juni in Dessel. Meer goed nieuws: we mogen 2 tickets weggeven voor de zaterdag met grote namen als Deep Purple, Alter Bridge, Gojira, Danko Jones, Monster Magnet, Baroness, Devildriver en Five Finger Death Punch. Vandaag via de NMTH Facebook!

Baroness op Roadburn 2017, foto Paul Verhagen

Baroness op Roadburn 2017, foto Paul Verhagen

Graspop is sowieso een groots festival: Elke dag zijn er vijf stages met twee main stages, drie gewone (Marquee, Metal Dome en Jupiler Stage) en een Classic Rock Café. Er zijn dus nog veel meer grote namen present in Dessel en deze uitzending bulkt ervan. Zo hoor je vandaag onder meer Mastodon, Gojira, Monster Magnet, Graveyard, Kvelertak, Opeth en Nederlands trots The Charm The Fury. En we gaan liefst drie Roadburn-hoogtepunten terugzien op de Vlaamse weide: Baroness, Amenra en BEAR.

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar Pinguin on the Rocks

In totaal kreeg je al ruim 51 uur (ruim twee etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Baroness – Shock Me
John Dyer Baizley drukte als curator een bijzondere stempel op twee Roadburn-dagen, cureerde ook een poster-expositie, speelde een emotionele lange Baroness-set en trad met Scott Kelly aan met punkproject Razors In The Night. Meer dan genoeg reden om hem voor de camera te krijgen:
Roadburn-interview
Albumreview Purple

2. Mastodon – Show Yourself
The new born kings of heavy leverden met deze single een van hun meest toegankelijke, radiovriendelijke, dus bekritiseerde, maar tegelijkertijd zeer meeslepende plaatwerk af.

3. Gojira – Stranded
De Fransen zijn de belangrijkste nieuwe metalband die tot het hoogste (headliners) echelon wist door te dringen. Live sowieso op eenzame hoogte, zo bewezen ze onlang in TivoliVredenburg.
Albumreview Magma
Livereview in TivoliVredenburg

4. Kvelertak – Nattesferd
Weergaloze Noorse mix van heavy metal, black, prog en cockrock, inclusief Queen-trekjes.
Albumreview Nattesferd

5. Graveyard – Ain’t Fit To Live Here
Even een oude kneiter erin, ook omdat we zo blij zijn dat de groep psychedelische blues/hardrockers uit Zweden weer bij elkaar is.

6. Alter Bridge – Show Me A Leader
Wat een stem heeft Myles Kennedy toch. De laatste plaat van de US powerhouse rockers is weer helemaal raak en Kennedy heeft er ook een goed verhaal bij.
Interview Myles Kennedy
Livereview in HMH

7. Opeth – Sorceress
De Zweedse meesters gingen van death naar progressieve seventies rock. Hier het prachtige titelnummer.
Albumreview Sorceress

8. The Charm The Fury – Echoes
Nederland heeft eer weer een aansprekende metalband bij en eentje die in rap tempo alle buitenlandse barrières lijkt te slechten. Het gaat zo goed dat we inmiddels al kunnen zeggen: Logisch dat TCTF ook op Graspop staat. Ze gaan ook op NMTH supported clubtour in november en december.

9. Clutch – X-Ray Visions
De Amerikaanse rockers keerden in 2015 terug met Psychic Warfare: heavy rock voor fans van Foo Fighters tot Volbeat, zeker als je ook te porren bent voor stoner, funk en blues.
Albumreview Psychic Warfare

10. Monster Magnet – Space Lord
Even een klassiekertje pompen mensen. En niet eens omdat Monster Magnet de laatste band was die we in de oude Tivoli aan het werk zagen. De band is natuurlijk veel meer dan dit nummer, toch zullen heel wat fans op de weide staan te schreeuwen om Space Lord en Powertrip.

11. King Hiss – Tourniquet
In de categorie Belgisch ‘talent’ aandacht voor deze geweldenaren uit West-Vlaanderen en dat is volledig te danken aan de mix van stoner en sludge. Hoewel de live-reputatie er toch zeker ook mag zijn.

12. BEAR – Masks
Van hetzelfde boekingskantoor (kom er maar in Jan Debbie Ruffstuff!) maar dan een stuk meer metal: BEAR. Als we zeggen een stuk meer, dan bedoelen we METAL in kapitalen, van het verbluffend technische (djent) en overweldigende soort. De groep sloopt ons Roadburn-podium op ongekende wijze:
Livereview op Roadburn
Albumreview ///

13. Amenra – Nowena 9.10
We sluiten ook Belgisch af. Amenra flikte het ook dit jaar weer. Met gastrollen van Scott Kelly en John Dyer Baizley, een indrukwekkend visueel spektakel en vooral: loodzware, bizar intense post-metal en sludge. Ongeëvenaard.
Best of Roadburn 2017


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel