MulchDeel zoveel van ‘Kennismaken met verse nieuwe muziek uit eigen land’ en wederom met zeer goede reden. Mulch kende je misschien al. De Bossche psychedelische post-grungende stoners lieten in 2014 al eens een demo los. Nu is het tijd voor grotere plannen. Er komt een EP aan die in verscheidene trappen gereleased wordt: elke maand een track en vandaag is het tijd voor deel 1 op Never Mind The Hype.

De eersteling is een vernuftige rocktrack, die ze vast niet voor niks ‘Chemical Mindfuck’ gedoopt hebben. Het gaat in ieder geval over intoxicatie, feromonen, hormonen en neurotransmitters en daarbij is de muziek ook verre van rechttoe rechtaan stampende stoner. Bedwelmend lekker wel en zo laten we ons graag in de mind fucken. We horen er in ieder geval het vernuft en de ideeën in van voorloper Flying Fortress, waar leden Matthijs Snijders en Stijn Mertens vroeger in speelden. Kasper Dam (ex The Goods) vervolmaakt het powertrio.

Er is meer aan de hand. Het drietal neemt in de Rock ’n Roll Support studio met geluidstechnicus Roel Blommers in twee dagen zeven bas- en drumtracks op. Deze eerste single is gemasterd door Pieter Kloos in de fameuze The Void Studio. Live staat Mulch ook verre van stil: er zijn alvast twee shows geboekt, waaronder een zwaar aanbevolen show met Monomyth in W2.

Mulch live:

Donderdag 22 april, Hall Of Fame, Tilburg
Zondag 8 mei, W2 Poppodium (support Monomyth)

De track is gratis te beluisteren op Bandcamp (en voor €1,- te downloaden). Daar kan je ook een extra bijdrage leveren voor de productiekosten van de tracks voor de te verschijnen EP:Deel dit artikel