The Kills

The Kills

Fantastische timing… Heb je daar net vanmiddag een uur lang nieuwe heavy muziek van Never Mind The Hype op Pinguin Radio gehoord en hebben we hier alweer meer nieuwe muziek voor je? Inderdaad! Goed nieuws op goed nieuws. Het belangrijkste is dat je het radioprogramma wekelijks op donderdagmiddag 15:00 uur op Pinguin Radio hoort. Die eerste uitzending kun je zondagavond nogmaals horen, zoals elke uitzending die herhaling krijgt. Lees hier meer. De feiten:

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Die uitzending is gebaseerd op deze rubriek Hier is nieuwe muziek van… en zo vind je hier veel nieuwe muziek, die we ook op Pinguin Radio gaan draaien. Jawel! Niet 1-op-1 want daarvoor is hier veel te veel muziek en bovendien zijn veel verzamelde (pre-) streams nog niet op mp3 verkrijgbaar en daarmee draaibaar.


Terug naar deze rubriek, want het zijn nogal heftige releasetijden en dus krijg je hier veel, heel veel om de oren. Zoals de tweede goede video op rij van het aanstaande Black Mountain album. Niet de enige Roadburn-act die muziek voor je heeft: ook de nieuwe US doom-act Chrch heeft een lang stuk voor je. Niet op het Tilburgse festival maar wel die hoek zijn de nieuwe tracks van Melvins (twee stuks), Electric Citizen en de fabelachtige Chelsea Wolfe. We worden erg blij van nieuw spul van The Kills, Parquet Courts en de platen van Desert Mountain Tribe, Slabdragger en DIIV. Er zijn knetterharde fragmenten van A Place To Bury Strangers, The Limiñanas psycht met Peter Hook, we zweven mee met de video van het Schotse Mogwai, terwijl Mars Red Sky en Yung met nieuw spul verrassen en Josefin Öhrn + The Liberation laat horen waarom ze op Eindhoven Psych Lab staat.

Veel Nederlands spul ook, waaronder een pittige liveclip van Taymir, Here Today en Dead Company uit Dordrecht, Red Vultures en Organisms en Belgische verrassingen als Double Veterans en het nieuwe Helsinki, opgetrokken uit ex-leden van Gorki, Arno, K’s Choice, Customs en Tommigun en morgen in Burgerweeshuis te zien als opener voor All Them, Witches!

Genoeg geluld. Tijd voor muziek.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks van bijvoorbeeld Roadburn-act Sinistro en (album) van Skuggsjá en de EP van Icky Pack.

Black MountainBLACK MOUNTAIN – FLORIAN SAUCER ATTACK (VIDEO)
Heerlijke nieuwe track met een heerlijk weirde, psychedelische en dus passende video. Geniale animaties en regie door Chad van Gaalen. Black Mountain liet eerder al Mothers Of The Sun horen. En wat maakt Florian Saucer Attack ons weer lekker voor dat album (IV komt 1 april via Jagjaguwar) en die shows in de Botanique Brussel (13-4), op Roadburn Festival (14-4) en in de Melkweg (15-4).

ELECTRIC CITIZEN – EVIL (TRACK)
Ohio Heavy rockers Electric Citizen met een nieuwe song. Evil is de openingstrack van het album Higher Time, dat in mei uitkomt op RidingEasy Records. De classic vocalen van de zangeres vallen hier zeer in smaak. Ook heel fijn is dat ze de hele tour voor Wolfmother supporten, waaronder 26-4 in Paradiso, 27-4 in de AB, 29-4 in de Oosterpoort en 30-4 in 013.

CHELSEA WOLFE – HYPNOS (TRACK)
Met het prachtige Abyss album, dat in 2015 menig jaarlijstje haalde, was Chelsea Wolfe nog niet klaar. Het blijkt dat de doomy songwriter nog wat fraai ‘restmateriaal’ heeft liggen. Twee tracks komen op 1 april uit als de 7inch Hypnos / Flame op Sargent House. De eerste hoor je nu. Hypnos is een zalvende slowburner van formaat. <3

THE KILLS – DOING IT TO DEATH (VIDEO)
US meets UK bluespunkduo The Kills komt met het eerste album sinds 2011. In de tussentijd heeft Alison Mosshart wel met onder meer the Dead Weather gespeeld, maar we zijn toch maar wat blij dat ze terug zijn. De opvolger van Blood Pressures gaat Ash & Ice heten en komt 3 juni uit op Domino. En 1 mei staan ze al in de Melkweg. Mooi moment dus om hier die openingstrack Doing It To Death neer te gooien. Met clip bovendien.

MIKE & THE MELVINS – LIMITED TEETH/CHICKEN N DUMP (TRACKS)
Melvins-helden Buzz Osborne en Dale Crover werkten 15 jaar geleden al eens met een dubbele bas-bezetting en ze vonden het nu tijd om de draad op te pakken en uit te werken tot een album. Met bas dus van Kevin Rutmanis’ (ex-Cows) en Mike Kunka (godheadSilo). Het resultaat is nogal, ehm, overweldigend en gebundeld op de plaat Three Men and a Baby die Sub Pop op 1 april uitbrengt. Meer bij Dangerous Minds.


MOGWAI – ETHER (VIDEO)
Schotse post-rockers Mogwai met een geestverruimende video, die hoopvol bedoeld is. De band leverde de soundtrack voor de BBC documentaire Storyville – Atomic: Living in Dread and Promise (over het maken van de atoombom). Op 1 april brengt Mogwai via Temporary Residence de plaat Atomic uit, een bewerkte versie van die soundtrack. De ondersteunende clip voor Ether bevat beelden uit de docu. Zweven maar. Via Consequence of Sound.

TAYMIR – I WANT IT (VIDEO)
Weer een nieuwe video van Taymir, die Haagsche boys zijn lekker bezig en lekker ruig ook. I Want It komt in een kleurige en aanstekelijke livevideo die goed bij de uptempo rock ’n roll-track past. We want it and more.

OH YES! Check out our brand new ‘I Want It’ Live Video.
Very proud of the result and big thanks to everybody who made…

Geplaatst door TAYMIR op woensdag 2 maart 2016

PARQUET COURTS – BERLIN GOT BLURRY (VIDEO)
Ja die Brooklyn rockers van Parquet Courts komen weer met een nieuwe plaat. ‘Human Performance’ komt 8 april 2016 uit op Rough Trade Records is hier al te bestellen. Ook niet onbelangrijk: Berlin Got Blurry is een heel prettig voorproefje.

DESERT MOUNTAIN TRIBE – EITHER THAT OR THE MOON (ALBUM)
Oh jazeker wel. UK psychrock met een capital P die ons zeer kon bekoren op Eindhoven Psych Lab en de vrijdag van Eurosonic.

YUNG – PILLS (TRACK)
Een van DE artiesten die we moesten zien op Eurosonic en een van DE artiesten die we moesten missen wegens overdaad aan keuzes, snif. Niet getreurd, want hier is een nieuwe track van de Denen! Meer goed nieuws: op 10 juni brengen ze de LP A Youthful Dream uit op Fat Possum. Via Stereogum.

MARS RED SKY – MINDREADER (VIDEO)
Yeah, nieuwe video van Mars Red Sky! Het Franse psychedelische stonerrock-trio presenteert 29 februari de plaat APEX III (Praise For The Burning Soul). De band pakte ons best in op Desertfest Antwerpen en is vanavond (3-3) in Vk, Brussel, zaterdag (5-3) in Baroeg, Rotterdam en 18 maart in het Eindhovense Tuchthuis te zien samen met Belzebong en Stoned Jesus! #UpInSmokeTour it is.

DIIV – IS THE IS ARE (ALBUM)
Waren we je helemaal vergeten twee weken terug de nieuwe DIIV plaat mee te geven. Zonde.

CHRCH – STARGAZER (VIDEO)
Chrch (voorheen nog Church) uit Sacramento is een nieuwe doom-band en op basis van Stargazer een veelbelovende. Een aanstormende ook, want ze spelen op hetzelfde bizar sterk geprogrammeerde Psycho Las Vegas event als Death Alley. Datzelfde kunnen we ook zeggen van Roadburn waar beide bands elkaar weer treffen. Debuutalbum “Unanswered Hymns” is verkrijgbaar op elpee via Battlegound Records en digitaal op Bandcamp.

JOSEFIN ÖHRN + THE LIBERATION – SUNNY AFTERNOON (VIDEO)
Nieuwe single van Josefin Öhrn + The Liberation. Sunny Afternoon stond op het debuutalbum Horse Dance (2015) en de radio-edit wordt nu als single uitgebracht. 4 maar dropt die via Rocket Recordings en hier is vast de clip. De reden dat we op Josefin Öhrn geattendeed werden, is dat ze in juni op Eindhoven Psych Lab te zien is.

THE LIMIÑANAS – GARDEN OF LOVE (VIDEO FT. PETER HOOK)
Het Franse stel Lionel en Marie Limiñana heeft weer een psychedelische treat in de aanbieding. En ditmaal eentje waarop ze samenwerken met Joy Division/New Order-held Peter Hook op de bas. Garden of Love vormt de voorbode van het album Malamore, dat op 15 april volgt. Daarvan geven we je ook het nummer ATHEN I.A, dat al op Bandcamp staat. Via Kicking the Habit.


SLABDRAGGER – RISE OF THE DAWNCRUSHER (ALBUM)
My god wat is Shrine of Debauchery een heftige track. Die doomt, sludget en stonert twaalf minuten door, met brute grunts en af en toe die verluchtigende vrouwenstem. Indrukwekkend. En daarna worden de nummers alleen maar langer… De tweede plaat van deze band uit Londen gaat me er een partij hard en lekker op, man man man. Vijf tracks in net meer dan een uur, waaronder vier redelijk epische doom/stoner/sludge tracks en het wat fellere, bondiger Evacuate!

EAGULLS – MY LIFE IN REWIND (TRACK)
Nieuwe Eagulls en net als op de vorige track wat minder fel dan op die intense vorige plaat. Deze hint nadrukkelijk, zeker ook qua vocalen, naar The Cure. My Life In Rewind komt ook van het nieuwe album ‘ULLAGES’, dat 13 mei uitkomt via Partisan.

FIVE FINGER DEATH PUNCH – MY NEMESIS (VIDEO)
My Nemesis, de nieuwe video van Five Finger Death Punch, behandelt de zware wissel die drugsmisbruik trekt op het familieleven. Via MetalInjection.

100 WATT VIPERS – COLD SUNDAY BLUES (ALBUM)
Zware blues- en hardrock met rauwe fuzzy riffs, gedoseerd soleerwerk, een dikke groove en bluesy howls. Van het duo 100 WATT Vipers uit Jacksonville, Florida. Via Heavy Planet.

HEAVY TIMES – CHOKED UP (TRACK)
Chicagopunks met de track Choked Up, afkomstig van de ‘Black Sunglasses’ 7″ EP die net uit is op HoZac Records. Titeltrack vind je hier.

GUNS LOVE STORIES – PREDIGESTED HOLLYWOOD (TRACK)
De Zwiterse alternative rockende/post-hardcore outfit Guns Love Stories heeft hier de eerste track voor je van The Beauty of Irony, de tweede plaat die 8 april volgt.

HARTS – RED & BLUE (TRACK)
De Australische songwriter Harts is een zeer veelzijdig artiest die het ene moment funkt als Prince, dan wat gevoeliger uitpakt en dan bluesy rockt als in deze Red & Blue single. In 2014 al down under uitgebracht en nu wordt hij ook hier opgepikt. Volgende week volgt album Daydreamer en in de zomer komt Harts hier spelen.

YUCK – STRANGER THINGS (ALBUM)
UK rockband Yuck (what’s in a name…?) met het album Stranger Things, dat druipt van de Weezeresque 90ies rock.

THE BODY & FULL OF HELL – THE BUTCHER (COVER)
Een bijzondere collab (The Body & Full of Hell) en al helemaal een bijzondere cover, namelijk van Leonard Cohen! De cover is hieronder te streamen via CVLT Nation. Op 30 april live te zien in Utrecht op Footprints in the Void: The Body + Full Of Hell + Aderlating @ De Helling.

WHATEVER IT TAKES – PAYING PRICES (VIDEO)
Paying Prices komt van het album Deathblow en mogen we wel behoorlijk hardcore noemen. Whatever It Takes brengt ‘Deathblow’ op 29 april uit via BDHW (Beatdown Hardwear).

A PLACE TO BURY STRANGERS – OH NO/COOL SENSATIONS/GONG HOME (TEASER)
Knetterharde noiserock zoals je van APTBS gewend bent. De New Yorkers komen 8 april met een 7″ vol “fucked-up and spontaneous pop songs”. Kicking Out Jams komt uit op Famous Class en drie van de vijf songs, “Oh No,” “Cool Sensations” en “Gong Home” hebben ze in deze teaser gepropt.

GHOST WITCH – DEMO (DUS DAT)
Beste demo van Ghost Witch uit Santa Rosa, California dat meteen een fijne Windhand-vibe tentoonspreidt. Dig.

HELSINKI – BETTER WAY (VIDEO)
De nieuwe band Helsinki (gebouwd uit ex-leden van Gorki, Arno, K’s Choice, Customs, The Tellers, Tommigun) timmert nu een jaar hard aan de spreekwoordelijke weg. Ze deden een supporttour voor K’s Choice, Better Way draaide onder meer rondjes op Studio Brussel en deze clip werd door UK blog Alternative Tracks tot Video Of The Day bestempeld. Better Way komt van de EP “The Band Not The City” uit november. Tip dus. En nog eentje: Helsinki opent vrijdag voor All Them Witches in het Burgerweeshuis. Dubbel aanbevolen dus.

ORGANISMS – ALTIJD WEER DIE MENSEN (VIDEO)
De Zuid-Hollandse band Organisms moet je altijd in de gaten houden. Ditmaal komen ze Nederlandstalig en maandelijks (met een nieuwe track). Gratis te downen van de Bandcamp ook.

RED VULTURES – STAY (VIDEO)
Nieuw nummer van Red Vultures, dat de rocksong op 10 maart als gratis download aanbiedt. Stay staat al wel op YouTube en is de voorloper van het tweede album, dat eind dit jaar moet verschijnen.

WUSSY – FOREVER SOUNDS (ALBUM)
Ohio rootsy drone-rockers Wussy hebben de nieuwe langspeler online aangeboden. Chuck Cleaver, Lisa Walker, Mark Messerly, Joe Klug en John Erhardt maken drone-rock: fuzzy dreampop, roots en psych, waarin hun verarmde thuisland in Cincinnati, Ohio, maar ook thema’s als profeten, aliens en The Big Lebowski doorklinken. Wussy’s album Forever Sounds komt vrijdag 4 maart uit op Shake It Records/Damnably.

DOUBLE VETERANS – SPACE AGE VOYEURISM (ALBUM)
Verslavende Belgische garagerock, ergens tussen de zomerse, laidback naar Black Lips en klassieke liedjessmeden als The Kinks. Het trio is ook van de 60s en 70s psychedelica en brengt het album ‘Space Age Voyeurism’ op 4 maart uit via Noisome/Caroline.

TIPS VAN BANG YOURRADIO (Thx Thomas!)
HERE TODAY – CUT-LOOSE (VIDEO)

Wat is dat toch met mannen met paardenkoppen in clips? Misschien hebben Rectum Raiders een trend gestart, want na John Canoe zien we het nu ook bij de hoofdpersoon in Cut-Loose. Belangrijker: dit is het eerste geluid van de nieuwe garagerock-band Here Today uit Dordrecht.

DEAD COMPANY – GOING PLACES/BEGGIN’ FOR MORE (EP/VIDEO)
Rawk en weer uit Dordrecht! Hardrawkers/skatepunkers Dead Company brachten de debuut-EP ‘Going Places’ uit op 26-2-2016 middels een presentatie in Bibelot. Luister de hele EP hier, met als derde een clip van Beggin’ For More.

THE CASTILLIANS – YOU & ME (ALBUM)
Thomas kwam ook met deze garagepunk ’n roll met bluesy mondharpspel, meet The Castillians uit Londen dus. We like.

Uitsmijtertje?
Albumstream Banquet – Jupiter Rose bij The Obelisk! Banquet is een ‘fuzz rock-70’s rock/psychband’ uit San Francisco. De plaat is uit op Heavy Psych Sounds en zeer de moeite voor psychfans. Op naar de albumstream.Deel dit artikel