Lang leve rock 'n roll!

NMTH vs. Pinguin Radio #16: alleen-maar-klanken-uit-de-Benelux! Dit is in totaal méér dan elf uur (zevenhonderd vierenvijftig en tweederde seconden) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Stadt - Escalators

Stadt – Escalators

♦︎ STADT – ‘False Alarm’
‘False Alarm’ is de nieuwe single van Escalators, eind vorig jaar uitgekomen via FONS Records. Vanaf de eerste regel tekst is duidelijk waar dit nummer over gaat: piekeren en de grote afleiding die dit met zich meebrengt. Je vergeet dan vaak schoonheid te herkennen.

♦︎ Blue Crime – ‘Batman’
Samen met onderstaande track Jehnny van Bird on the Wire, staat ‘Batman’ op een split EP uitgebracht op Record Store Day. In één dag opgenomen! “Het gaat over donkere liefde, machteloosheid…”

♦︎ Cheap Thrills – ‘Object of Desire’
Dit 100% onbetwist rock ‘n rollende viertal uit Haarlem en Amsterdam heeft in maart deze 7” single uitgebracht. Satisfaction Sally, Hurricane Hermance, Doreeno Rockmachino en Knockout Nienke brengen het hard en brengen het trots.

♦︎ Death Alley – ‘Supernatural Predator’
Dit 12 minuten durende proto-punk-rock ‘n roll saga is afkomstig van de in 2015 uitgebrachte plaat Black Magick Boogieland, op Tee Pee Records.

♦︎ Monomyth – ‘LHC’
Deze komt van Exo, 18 maart uitgebracht via Suburban Records. Monomyth bestaat (pas) sinds 2011, maar heeft absoluut een plek weten te bemachtigen in de kraut-rock-harten van liefhebbend Nederland.

♦︎ Mulch – ‘Chemical Mindfuck’
11 april was aan ons de eer deze Chemical Mindfuck van de Brabantse post-grunge-stoner drietal. De EP gaat héél snel uitkomen!

Birth Of Joy - Get Well

Birth Of Joy – Get Well

♦︎ Birth Of Joy – ‘Hands Down’
Deze tweede single voor de nieuwste Birth Of Joy plaat Get Well (2016) is een uitstekend, ophitsend beginpunt voor dit radio-uur: pittig drumwerk, catchy gitaarriffs en psychedelische orgelklanken.

♦︎ COPPERSKY – ‘Bankrupt / Backchannels’
Utrecht melancho-rootsrockers met weer zo’n zielenprikkelende track en teaser van het in maart uitgebrachte If We’re Losing Everything.

♦︎ The Fire Harvest – ‘Working Man’
Utrechtse slowcore-gezelschap The Fire Harvest nam een plaat op met de Canadese producer-country-artiest Daniel Romano. Snowstar Records bracht het resulterende Singing, Dancing, Drinking op 6 mei uit in samenwerking met Subroutine Records en Sinnbus (voor G/A/S). Op de plaat zoekt de slowcore en country-noir naar verluidt ook de (post)punk op.

♦︎ Drive Like Maria – ‘Keeps Me Going’
Dit is de eerste single van de ambitieuze derde plaat, welteverstaan: een drieluik. Creator, Preserver enDestroyer. 15 april verscheen het eerste deel via Caroline Benelux. Het project word in 2017 afgerond, wanneer in januari van dat jaar de LP in haar volledigheid uitkomt.

Breaking Levees - Doctor's Dream

Breaking Levees – Doctor’s Dream

♦︎ Breaking Levees – ‘Doctor’s Dream’
Dit Amsterdamse viertal brengt 24 juni in eigen beheer de gelijknamige eerste EP Doctor’s Dream uit. Sixties-psych-blues met een dikke lik rock ’n roll!

♦︎ Hibakusha – ‘Incarnation’
De EP met dezelfde titel kwam eind oktober 2015 uit. Toen stonden ze afgelopen weekend ineens op het Buma ROCKS! showcase podium van FortaRock.

♦︎ John Coffey – ‘No House For Thee’
Een harde, serieus goede boodschap over het lot van vluchtelingen op weg naar een onvriendelijk Europa. “Fed to the ocean, the minute you run for change”. Het is een oproep om menselijk te blijven in polariserende tijden.

 Deel dit artikel