Apparatuur

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #11: één uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience! Dat zijn 300 minuten! Dat zijn 180.000 seconden! Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Jambinai - A Hermitage

Jambinai – A Hermitage

♦︎ Jambinai – ‘They Keep Silence’
Zuid Koreaanse postrock! ‘They Keep Silence’ is de eerste single van A Hermitage, de plaat die 17 juni uitkomt op Bella Union.

♦︎ Samavayo – ‘Dakota’
Dit is de titeltrack van de vijfde plaat Dakota, 6 mei uit via Setalight Records. Stonerrock uit Berlijn.

♦︎ Bartek – ‘Beach’
Amsterdamse slackerrock. Dit is het eerste geluid van de eerste LP, later dit jaar verwacht.

♦︎ Nothing – ‘The Dead Are Dumb’
Wat ooit begon als een Philly hardcore band, heeft zich nu vredig genesteld in de shoegaze scene. Deze track komt van Tired of Tomorrow, 13 mei verwacht via Relapse Records.

♦︎ Storksky – ‘Saboteur’
Saboteur is afkomstig van de EP ‘Storksky’ die via het eigen label en in samenwerking met PIAS en Rough Trade op 27 mei verschijnt.

♦︎ Bombay – ‘Bleach’
De plaat Show Your Teeth kwam begin dit jaar uit op V2 Records. ‘Bleach’ is hiervan de nieuwste single.

Electric Citizen - Higher Time

Electric Citizen – Higher Time

♦︎ Future Old People Are Wizards – ‘Man with Bricks’
De gelijknamige plaat komt 16 september pas uit (Zeal Records), en dit is de eerste voorproef. Zelf noemen zij het: adult oriented rock. Uit Gent.

♦︎ St. Tropez – ‘I Wanna Live in St. Tropez’
Deze Amsterdamse garagerockers (the band formerly known as… GBTTZ) brengen eind augustus pas de titelloze debuutplaat uit. Na een geruchtmakende EP, bizar veel shows en een paar prachtige clips, ligt er nu deze nieuwe single.

♦︎ Electric Citizen – ‘Misery Keeper’
Desertrock uit Ohio! ‘Misery Keeper’ komt van de plaat Higher Time, die op 13 mei uitkomt op RidingEasy Records.

Less Win - Trust

Less Win – Trust

♦︎ Less Win – ‘Bury The Heart’
Dit drietal uit Kopenhagen brengt 17 juni Trust uit, op The Big Oil Recording Company. ‘Bury The Heart’ is hiervan de eerste single.

♦︎ The Chikitas – ‘I Wish You Mine’
‘I Wish You Mine’ is de openingstrack van Wrong Motel, op 15 april uitgebracht. Het Zwitserse garageduo was op Eurosonic te zien.

♦︎ So Pitted – ‘Rot in Hell’
Deze Seattle punks kwamen 19 februari op de proppen met Neo, op Sub Pop Records. ‘Rot In Hell’ is nummer negen van de elf tracks.Deel dit artikel