Giant Tiger Hooch

In de aanbieding bij Concerto

In de aanbieding bij Concerto

Ja, daar zijn ze weer hoor! Het Amsterdamse ‘Blamage-orkest’ Giant Tiger Hooch heeft een nieuwe video gedropt. Hierin volgen we de heren een dag in het enerverende bandleven. De band die het liefst niet buiten de eigen stadsgrenzen speelt, maar liever wel gewoon graag en veel wil spelen als het even kan en mag van moeder de vrouw, lanceert deze donderdag 21 april officieel de ‘altijd moeilijke’ tweede plaat tijdens Sugar Mountain presents: Dr. Dog, Son Little, Cale Tyson, XIXA, Giant Tiger Hooch in de Amsterdamse Paradiso.

Door Steven Gröniger

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar met Panda! Panda! Panda! hebben ze het toch even voor elkaar gebokst om het drie jaar geleden verschenen 76′ in zijn hemd te zetten. De plaat staat vol heerlijke, licht melancholische rootsy lo-fi blues, die onmiskenbaar bij een goed glas whiskey na de BBQ op een stoffige zomeravond past. Hoewel je bij albumopener Head – waar nu dus een videoclip bij is gemaakt – in eerste instantie bijna van je stoel af sodemietert door de bizarre opening, is het daarna ontspannend genieten van gruizige riffs en dito zangpartijen.

Waar vele bands zich richten op radiosucces, of de nieuwe buzzband te willen worden, doorklinkt bij GTH vooral een band die niet in zo’n wereld leeft, of liever gezegd wenst te leven. ‘Gewoon even normaal doen, zorg dat je plezier hebt en ga gewoon lekker spelen’, konden we samengevat ongeveer nog optekenen uit het interview dat we hadden met Darla Sinners – het andere project van frontman Jeroen Ligter. Evenals de bandleden is Panda! Panda! Panda! in ieder geval een plaat met een onwijs eigenzinnig karakter. Heerlijk voor onderweg, of thuis op het bankie om de ellende van alledag even uit te zetten.

Panda! Panda! Panda! Is al te verkrijgen in de betere platenzaken en wordt dus aankomende donderdag officieel gepresenteerd in Paradiso.Deel dit artikel