Mexican SurfEen van onze favoriete bands van de laatste jaren is The Growlers, zeker nadat we live op Motel Mozaique, Lowlands en in EKKO zagen hoe die dampend die aanvankelijk zo lome psychsurf en garage van Hung At Heart en Chinese Fountain van de planken kwam. De nieuwe van Mexican Surf roept diezelfde Californische surf-gevoelens op, en voegt er een opwindend tempo en Black Lips-feel aan toe. Referenties genoeg, maar het is ook gewoon een heerlijk nummer, waarin de Osse groep in anderhalve minuut alles eruithaalt en je podium ondersteboven keert. En er is vandaag ook meteen een video! Aanschouw het onderaan.

Popronde, Psycho Mind en Mexican Surf Fiësta in Oss!
Speaking of podium… Mexican Surf presenteert de Tropical Pressure single op het eigen Mexican Surf Fiësta in Café Lollipop, Kerkstraat 5, in Oss. En nog meer podia: Mexican Surf is een van die fijne bands die over twee weken op het Psycho Mind Festival spelen. In 013, Cul de Sac en V39 treden op vrijdag 15 en zaterdag 16 september achttien Nederlandse en Belgische acts op om je op de betere garage, surf, fuzz en psychedelische rock en pop te trakteren (lees ook het interview). Daar mag Mexican Surf natuurlijk niet ontbreken roep je dan, zeker als je de Stay Away EP geluisterd hebt. Dat doen ze dan ook niet, ze spelen zaterdag om 20.30 uur in V39, psychsurfparty in de kelder!

Mexican Surf is ook een van de 27 geweldige bands die we selecteerden voor Popronde Nederland en aangezien de R weer in de maand zit, weet je dat dat concours aanstaande is. Donderdag 14 september is de aftrap weer in Nijmegen en Mexican Surf is erbij (wie niet, zouden we bijna zeggen). In De Onderbroek bovendien! De Osse bende heeft inmiddels veertien Popronde-shows verzameld, heel nice inderdaad, en alle data vind je onder de video, die door Joep van Uden geregisseerd is.

POPRONDE-GIGS:
Nijmegen: 14 sept – De Onderbroek
Zwolle: 16 sept – Sally O’Briens
Delft: 21 sept – Wolbodo
Wageningen: 28 sept – Daniels
Eindhoven: 29 sept – Aloys
Almere: 30 sept – Endzjin
Gouda: 01 okt – StudioGonz
Groningen: 05 okt – Warhol
Den Bosch: 06 okt – The Legends
Haarlem: 07 okt – Lugosi’s
Utrecht: 12 okt – België
Tilburg: 13 okt – De Kennismakerij
Sittard: 28 okt – Ernesto´s
Breda: 16 nov – MezzDeel dit artikel