Lust ArtworkAlweer een toffe Rotterdamse primeur van jongens die ook met de Popronde meereizen? Yup, het is onzeker wat er in die Maas zit, maar het levert geregeld verdomd goede en eigenzinnige muziek op. The Lumes levert ook al een spannende nieuwe EP af, met vier nummers die meer in de shoegaze noise en nihilistische post-punk hoek zetelen. Lust komt uit op het sympathieke Katzwijm Records, is door de mensen van Rotown treffend tussen The Jesus and Mary Chain en Disappears geplaatst en wordt ten doop gehouden op donderdag 10 september in de V11 te Rotterdam met support van Past Participles en Cusack. The Lumes bracht eerder al een fijne cassette uit en wist de aandacht te trekken van platforms als Subbacultcha! en Kicking The Habit.

Je luistert de Lust EP nu op Never Mind The Hype. Check ook de clip van openingsnummer Satan onderaan. Net onder dat setje live-data dat ook je aandacht verdient. The Lumes is bovendien een van de 25 acts die NMTH steunt voor, tijdens en na de Popronde. De band bestaat uit songwriter/zanger/gitarist Maxime Prins, drummer Mitchell Quitz en bassist Lennard van der Voort, een trio dat we na de Popronde vast op festivals als Le Mini Who?, Eurosonic, Motel Mozaique, Valkhof Festival en Incubate (Zero) gaan terugzien.

Goed nieuws, want je kunt het trio gratis aan het werk zien tijdens de Popronde en boekers opgelet: daar kunnen nog wel wat showtjes bij!
Popronde-gigs nu:
Nijmegen: 17 sep – De Plak
Haarlem: 10 okt – Jongerencentrum Flinty’s
Leiden: 29 okt – Dranklokaal De WW

Verder live:
10 sep, V11 Rotterdam, releaseparty /w Past Participles & Cusack.
25 okt, ­ Wirwar ­ Turnhout (BE) /w Teen Creeps (BE) & Animal House (AUS)
28 november,­ Faktum 51 ­ groningen /w The Afterveins, The Sweet Release of Death, The Anti-­D’s & StakbabberDeel dit artikel